Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

4 Ocak 2008 Cuma

kardan kıştan, hastalıktan , elemtere fiiiiş, kem gözlere şiiiş

Dışarda lapa lapa kar yağıyor.Hiç kar yağmayacak artık, anılarımızda kalacak sanmıştım. Geçen yıldan sonra. Ama insanoğlu bi şeyden memnun kalmaz ya. Şimdi de Gamze okula gitti. Nasıl gidecek , gelecek diye düşünmedeyim.
Hastalık hallerimiz devam ediyor. Nazlı konan bronşit ve üsye (üst solunum yolu enfeksiyonu), nedeniyle raporlu. Gamze sunum hazırlıkları dolayısıyla dün evdeydi. Ben de onlardan dolayı evdeyim. Yani bütün kızlar toplandık olayı.Nazara geldik nazara. Boşa mı dedim başta elemtere fiiş , kem gözlere şiiş diye .





Resimde gördüğünüz pasta , Nazlının özel isteği üzere yapılmıştır. Kokinalarda artık pastayamı sarkmış, sıcaktan mı mayışmış bilinmez
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Habire çorba , börek, pasta yapıp duruyorum .Dün akşam üzeri, Nazlı-anne , geçen gün kü pastan çok güzeldi deyince ben mesajı hemen aldım. Kızım hastaydı hasta ve canı istiyordu pasta. hemen yaptım.Vakit olmadığı için hazır pastaban dan yaptım. Çikolatalı puding pişirdim. arasını ve üstünü bununla kapladım. fazlalık olarak araya muz dilimleri koydum. Baktım , pastayı pudingle kaplarken tabağın her tarafı batmış. Hiç temizlemeye uğraşmadım. Üstlerine hindistan cevizi döktüm. hehe hem aksiyon oldu, hem uğraşmadım, hemde pasta servisi yaparken bir tatlı kaşığıda ondan koydum üstüne. Hiç yapmam bi de fotoğrafını çektim size. Hatta dolapta önceki pastadan kalan süsler vardı süsledim bile.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

Hastayız ya, bol bol çorba pişiyor bizde, tavuk suyuna şehriye. Mercimek başta gidiyor. mercimeğin içine bir patates bir havuç ve bir soğanı , robotta çekiyorum . hepsini birlikte piiriyorum. Sonra üstüne kızdırılmış tereyağda nane ekliyorum.

Bir başka mercimek çorbası versiyonum da; yarım su bardağı kırmızı mercimek, yarım fincan bulgur ve yarım fincan tereyağda iyice kavrulmuş tel şehriye birlikte pişer. Şehriyeyi biraz sonra ekleseniz de olur.Piştiktan sonra üstüne yine tereyağda, nane li, salçalı , kırmızı biberli sos yapılıp dökülür. Limon ve karabiberle afiyetle içilir.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.


Şimdi bir başka usulde tavuk suyu çorba; kaynayan tavuk suyuna, biraz beyaz etinden tavuk didikleyip atın. Bir başka kapta bir su bardağı yoğurt ve bir çorba kaşığı unu çırpın. yavaş yavaş kaynayan tavuk suyuna ilave edin. 10-15 dk pişirin. Altını kapatıp üstüne kırmızı biberli yağ ilave edin. Bunu mutlak deneyin

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bu soğukta üç çorba tarifi verdim size, bence bundan iyisi Şamda kaysı

son dakika

Ekran da bu yazıyı görünce tüylerim diken diken oluyor. Yine kimlerin canı yandı diye. Dün akşam da aynı oldu. Ne çok şey söylebilir, hiç bir şey söylemez ya da. Şiddetin asla geçerli bir nedeni, bahanesi olamaz . Bu konudaki net görüşüm budur.

Dünya kaynayan bir kazan oldu. Pakistan, Kenya da terörün kucağında. Sanırım 2008 çok daha zorlu bir yıl olacak, ve Barış söylemleri lafta kalacak.

Bir de dün akşam haberlerde izlediniz mi? bilmem, karda kayan arabanın altında kalan kadın. Görüntüler hep gözümün önünde.

Birileri , yediğimizi boğazımıza dizmek için, yaşadığımızdan keyif almamız için, toplumsal bir paronaya yaşamamız için düğmeye bastı. Sanırım 2008 de zorlu ve dikenli bir yol bizi bekliyor. Ama biz ne karartma günleri gördük...