Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

10 Ocak 2008 Perşembe

uykusuz her geceeeeeeeeeee

İste yazı yazssam diye oturup da , ne yazacağımı bilmediğim günlerden birindeyim. Hadi hayırlı olsun vatana millete.

Düzensiz uyku moduna girdiğim dönemlerden birindeyim. Nedeni yok. Ya da var da ben bilmiyorum. Önce uykuya dalıyorum yalan değil. Ama sonra zıp. Bişe oluyor. Gözlerimi açıyorum. Tüm uykumu almışım sanki cöm cöm bakıyorum. Kanal 1 e takılıyorum bu ara. Yatak odasındaki tv de en güzel görüntü onda. İyiki digitürk bağlatmamışız oraya da. Ama kanal 1 acaip atakta bu aralar. Haberleri Fatih Altaylı sunuyor. Çok güzel filmler oynuyor. Gündüz ne alemde sorarsanız bilmem. Gece yarısından sonraki durumları söylüyorum. Bilindik nedenlerden dolayı ATV haberleri izlemiyoruz artık. En sevmediğim müzik aleti borazandır da))))

Örgüye devam , atkı örüyorum Gamzeye. Bi sıra örüp , ne kadar olmuş diye bakıyorum. Gamzenin finalleri başladı. Eskiden sınav dönemine girince. Bir torba boncuk alır gelirdi. Kafam öyle rahatlıyor diye. Her yer kağıt ve boncuk içinde kalırdı. ÖSS sınavı sırasında görmeniz gerekirdi bizim evi. Her yer boncuklardan yapılmış kolyeler bilekliklerle dolmuştu. Bu sene çift anadal yaptığı için ona fırsat bulamıyor. Şimdi odasının duvarlarına aklında kalması gereken şeyleri küçük postitlere yazıp yazıp yapıştırıyor. Nazlı karneleri hazırlıyor bilgisayarda. Kocam çalışıyor da çalışıyor. Beni zaten biliyosunuz. Bizim evden haberler bu kadar.

Denediğim tatlardan bahsetmemiştim bu ara. Bu yazacağımı mutlaka denemenizi istiyorum ama. Benim çok hoşuma gitti.
Ama adı yok bunun, süprizli bi tat. Adını siz koyun. Hani salata yaptığımız mor renkli lahana var ya. Hah işte onu robotta incecik çekin. Sonra elmayı çok minik minik doğrayın. Hatta kıyar gibi incecik ve küçük. Bu lahana ile karıştırın. İçine bir avuç, isterseniz daha fazla kuru üzüm , bir çay bardağı , isterseniz daha fazla çok ince dövülmüş fındık veya ceviz ekleyin. Nasıl değişik bir tat anlatamam, hafif, sağlıklı bir o kadar da.

Bu gün evdeyim. Çaya gelin , kahveye gelin, yemeğe gelin hatta. Patlıcan kebabı ve pilav var, yanında karışık elma ve ayva kompostosu var. Tarçınlı ve karanfilli.