Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

13 Mart 2008 Perşembe

bu gün torbadan Tahtakale çıktı

Dün akşam üzerinize afiyet, biraz sallandık. Çok korkmadım ama , işte bi de aması var.
Çok güzel bir hava var dışarda , bende tembel bir ruh hali. Sabah kalktığımda daha enerjiktim aslın da. Koruya gideyim yürüyüş yapayım, biraz aletli jimnastik yapayım dedim. Dediğimle kaldım.
Akşam Zuz gelecek yemeğe. Henüz ne yemek yapacağıma bile karar vermedim. Gün ola harman ola. Var daha akşama.
Artık uykularım düzene girdi . Hiç bir şey yapmadım, kendiliğinden oldu. Yalnız daha erken kalkmaya başladım. Dün akşam Dudaktan Kalbe yi izliyorduk Gamsegamse ile, ikimizde koşa koşa yatağa gittik. Baktım kocam başka bir şey izliyor. Kaptım kumandayı ama , sonrasını hatırlamıyorum. Uyumuş gitmişim. Kumandanın sırtıma batmasıyla uyandım ve tv yi kapattım.
Sabah Nazişin gittiğini duymamışım bile. Neyseki okulda kahvaltı çıkıyor, ama ben mutlaka evden hiç olmazssa ,sıcak bir şeyler içip çıkmalarını istiyorum. sabah evde yapılıp ,çıkılan kahvaltı , güne 1-0 önde başlamak demekmiş.
Şimdi bizim Tahtakale fatihi aradı. Gamze tabiki. Anne sana bi sürü şey aldım diye. Okul Beyazıtta ya, ders aralarında her yeri feth ediyorlar. İstanbul dışında yaşayanlardan tahtakaleyi bilmeyenler varsa ki, yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Yok yoktur burada.Tüm Anadolu esnafı toptan alışverişini buradan yapar. Tekstil, züccaciye, oyuncak , elektronik. istanbul ticaretinin kalbinin attığı,işin erbaplarının yetiştiği,iğneden elektrik süpürgesine,tencereden bavula kadar aklınıza gelebilecek herşeyi,aklınızın alamayacağı kadar ucuz fiyata bulabilceğiniz bir yerdir. Bazen ben orada satılan şeylerin ne işe yaradığını bile anlamam. Birde tabbi cüzdanınıza ve cep telefonunuza dikkat edin. Eskiden , döviz işleride buradan yürürdü. Hatta tahtakale borsası denilen bir şey vardı, 1980 de döviz serbest bırakılınca önemini kaybetti.Burada her şey tarihi hanlarda satılır. Herşeyin yeri 1000 yıldır aynıdır. Kürk alacaksan kürkçü handan, iç çamaşırı Mercandan. Çanta lacaksan Centilmen handan gibi. İstanbulun en tarihi, en Osmanlı semtidir bence. Zuz la çok tahtakale maceralarımız vardır. Bi sürü ne işimize yarayacağını bilmediğimiz şeylerle eve geldiğimiz.
Ay ben bu ara kendimi pek allame gördüm. Ne o iki gündür yok ruh sindirimi, yok tahtakale bilgileri. Benden bu kadar , yarın eski formuma dönerim inşalah...