Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

10 Mayıs 2008 Cumartesi

Anneler Günü

Yarın anneler günü . Ta çocukluğumda bile bu sipariş , tüketim destekli günleri sevmediğimi hatırladım. Yoksa hediye vermeyi de almayı da çok severim. Hediye almayı daha çok, olamaz mı yaw.Benim derdim hediyeyi seçmekle ilgili. Diyelim bir düğün hediyesi seçeceksiniz, bakalım eve uyacak mı, benim götürdüğüm vazo , salonda aykırı aykırı sırıtacağı , huuuu beni lale getirdi diye bağıracağı için ardiyeye mi atılacak. Yoksa başka birine hediye götürülmek için paketi ile saklanacak mı bilemem. . Bi kez bize düdüklü tencere gelmişti hediye , kocam sen bunu unutur patlatırsın diye düdüğünü çıkarıp atmıştı kullanmamı engellemek için. ben de ay biz de birine götürürdük demişmiydim , evet demiştim.

Aradan yıllar geçip de ben anne olunca, kızlar küçükken kocam onların yerine hoşluklar yapardı ama ben onu senin annenmiyim diye geri püskürtürdüm. Gel zaman git zaman kızlar büyüyünce- du hem kızlarımı bu işten kurtarayım hem de ilelebet kocaları bana dua etsin düşüncesiyle bu işi kökten çözdüm. Dedim ki onlara - anneler gününde o gün benim olsun. Tüm işler size, beni prensesler gibi ağırlayın. Ama anacım öle dediysem sabahın körün de pörtleyin de kahvaltı hazırlayın, bahçemdeki ayyyy en güzel çiçeklerimi de yolun demedim ya. Bunlar sabahın köründe kalkarlar, babalarını uyandırırken tabii beni de uyandırırlar ama ben koftiden uyuma numarası yaparım. Tagır tungur sabah kahvaltısını hazırlarlar, sonra bahçeye çıkıp , benim aa bunlarda açmış, şunlarda açmış diyerek sevindiğim çiçeklerimden bir buket yaparlar beni kahvaltıya indirirler. sonra masayı da , yatakları da toplarlar baba ve kızlar üçlüsü. Kahvemi ve gazetemi elime verirler bahçeye çıkarlar. Tabii kargalar kahvaltısını yapmadan kahvaltı yaptığımız için bilemediniz en geç 12 de acıkırlar. Bahçeden -anneeeeeeeeeeeeee, acıktık diye bağırırlar. Ay olurmu gün gece 12 de bitiyo gündüz 12 de değil diye yırtınmama rağmen kalkmak zorunda kalırım. Peki niye sabahın köründe hortladık, ah o canım çiçeklerim niye yolundu şimdi sormak da ayıp olur tabii.

Şimdilerde de gelenekselleşen Anadolu Hisarı'nda anneler günü kahvaltımız var. Ama bu yıl o da yok, çünkü yarın babamı Niksara yolcu ediyoruz.

Kıssadan hisse, asıl ben kızlarıma teşekkür ederim annelik duygusunu bana yaşattıkları için gerisi hikaye.


Anneler Günü kutlu olsun, mutlu olsun.


Deeep note- :)))) Galatasaray anneler günü hediyemi verdi zaten. Re re ra ra GS GS şampiyon.


En deep not- Eski arkadaşlarım , Galatasaylılığımızn taa kuruluş yıllarına dayandığını bilir. Anne tarafım da baba tarafım da Galatasaraylı. Kardeşimin adı Metin Oktay dan dolayı Metin.

En en en deep not- Fenerbahçeli olmanın gururu yeter Fenerli arkadaşlarıma