Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

13 Mayıs 2008 Salı

dünden münden

Adettendir İstanbulun havasıyla başlayalım, zeya da değinmiş bu gün. Senelerdir ilk kez bahar gibi bahar yaşıyoruz. Bu gün palto ertesi gün askılı bluzlara geçmedik. Hafif kazaklar, ceketler giyiyoruz, gündüz yanmasa da akşamları kombiyi yakıyoruz. Sabahları serin, öğleden sonra ısınıyor, akşamlar yine serin. Acep recep bu iyiye işaret mi?.

Dün biraz bahar temizliğine başladım. İlk önce atılacakları , giyilmeyenleri ayırdım. Biraz da hijyenik çalışmalar. Hani erkeklerin aklına gelmeyen yerler, dolap arkaları, kapı kolları, dolap yüzeyleri, ocak içleri. Tüm erkekler ev işini yemek bulaşık ve ortalık toplama olarak algılarlar kimse itiraz etmesin.
Bu gün çok eski bir iş arkadaşıma gittim. Başbakanın İstanbul'da ki mahallesine . Boğaz manzaralı ve uyanıklar tarafından her yeri kapılmış. Oraya giden tek bir araç var. Bilmem kaç nolu otobüs. Bindiğim de boş yer yoktu. Bir durak gittik , türbanlı bir hanım bindi, hemen biri kalktı yer verdi. Acaba yaşlı mı dedim yoooo gençti. Birazdan bir öğrenci kız, tüm itirazlarıma rağmen oturmayıp, boşalan bir koltuğa oturttu beni. Gittiğim de arkadaşıma anlattım bu konuyu. Bunu bana bir kaç kişi daha söyledi biliyomusun dedi. Bilemiyorum gayri. RTE' ye selam olsun buradan.

Arkadaşımla sadece ikimizdik. Urfa'lıdır. Bayılırım oranın yemeklerine, ağzım yana yana her şeyden yedim. En sevdiğim yiyecekleri, yumurtalı çiğ köftedir. Akşam dönüşte, balkondan bağırıyordu arkamdan yarın yine gellll diye. Yarın canım Beyoğlu çekiyor aslında bir yandan da üşeniyorum. Sabah ola , hayrola bakalım.
Bu sıralar yemek yapma isteğim kaçtı, bu akşam ton balıklı makarna ve üstüne sızma yağ gezdirilmiş domates dilimleriydi yemeğimiz. Valla herkes memnun kaldı. Biraz bu tarz , basit şeyler yiyelim dediler. Eyvallah dedim. Yarın akşamda bir menemen istediler, yanın da çay ve kahvaltı. Baharlık yemekler yani. Şimdi dondurma servisi yapmam gerek arzu eden varsa buyursun. Ceviz ağacını buldunuz mu tamam demektir.