Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

14 Ekim 2008 Salı

Kış kapıda

Dün itibarıyle artık kışlık düzene geçtik ev de. Bizim kışlık düzene geçmemiz demek Gamsegamsenin okulunun açılması demek. Bütün Üniversiteler açıldı neredeyse vizeler yaklaşıyor ama İstanbul Üniversitesi geç kapanıp geç açılıyor böyle.

Kışlık düzene geçmek demek , artık daha erken yatılması ve sabahın köründe pörtlemek demek. Çünkü Gamsgamse oda kahvaltı ister . Bir taraftan da bilgisayar da hava durumu ve vapur saatlerini inceler , son dakika haberlerine bakar. Nazlı yı duymayız bile, o çok erken kalkar ve hazırlanırken ayak altında kimseyi istemez. Corn- flakes yer çıkar. Kocam , garibim her şeye razı olur, ayak üstü bir şeyler atıştırır çıkar.

Kışlık düzene geçmek demek , sabahın sekizinde ev de kimsenin kalmaması demek ve yazlık keten örtüler yerine polarların çıkması demek. Sıcak içeceklere , bitki çaylarına dönüş demek. Artık yorgana sarınmak demek.

Dün pazarımızdı , kışlık sebzeler ve kışlık giyecekler tezgahlarda yerini almıştı. Mandalinalar daha yeşiller ama kokuları tüm pazarı tutmuştu. Pırasalar, karnabaharlar , brokoliler , kerevizler var artık. Dün ilk brokolimizi aldım. Artık ne yaparım bilmem. Nazlı beşamel sosla fırında pişişini sever. Üstüne de rendelenmiş kaşar koyarım.

Madem konu bu gün kış, haber vereyim bu yıl yağışlı bir kış geçirecekmişiz. El Nino bu sene etkili olmadığı içinmiş.Pasifik okyanusunda olan ve İspanyolca yaramaz çocuk anlamına gelen El Nino kasırgasıyla bizim ne alakamız var diyorsanız .Atmosferde böyle bir değişiklik yapıyormuş işte Valla ben anlatanın yalancısıyım. Yani paltoları ve botları sağlam tutun bu kış. İlk kar İstanbula şubat ayında yağacakmış. Siz şimdi bunları not alın , sonra benden hesap sorarsınız:))

Kış demek tv de dizi furyası demek, bombardımana tutulmak demek. Şimdilik Elveda Rumeli ve Yol arkadaşımla idare ediyorum. Avrupa Yakasında Şahikaya yaratılan ikinci karakter çok itici geldi bana. Geceleri Gamsegamse ile türkmaxin sit-comlarına takılıyoruz bazen, şimdi Haluk Bilginerin bir sit-comu başladı. Onsekiz yaşındayken küvette düşüp bitkisel hayata giren yirmisekiz yıl sonra da uyanan bir adamın hikayesi. Düştüğünde sevgilisiyle buluşmaya hazırlanıyordu, şimdi sevgilisinin torunu var. Bir de Demet Akbağ ve Ragıp Savaşın dizisi var . Tabi bu dizilerin adlarını şu anda hatırlayamamam da da ayrı bir konu hehehe.

Eh bu günlük de bu kadar kış muhabbeti yeter. Can Bey tatilden döndü. Tatili güzel getmiş, denize girdi, traking yaptı ve biz onu çok ama çok özledik.


Naziş perşembeye kadar tatil , yarın birlikte İlmiyeme gideceğiz. Şimdi Zuz da, dün akşamdan gitmişti, artık eve kaç da döndü, bu gün kaç da yataktan kalkıp eve gelir bilemem artık. Hadi bakalım iyi bir gün olsun herkese




İYİ Kİ DOĞDUN MAVİANNE, İYİ Kİ YOLUN BENİM SAYFAMDAN GEÇTİ DE TANIDIM SENİ. NİCE SAĞLIKLI MUTLU YAŞLARA TÜM SEVDİKLERİNLE