Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

29 Ekim 2008 Çarşamba

CUMHURİYET BAYRAMI VE YASAKLAR

Eh bu yasak da kalkmış , sıradaki gelsin. Yasaklar delinmek içindir deldik çok şükür. Bakalım sırada ne var. Hakimlerimiz, sadece yasaklı siteyi kapatmayı öğrenecekler. İnternet kapatılamaz demiş. Acep Recep doğru mu??

Bu yasaklar süresince biz bir kaç kişi başka siteler kurup pek eğlendik.Dayadık döşedik, süsledik püsledik. O orada hazır nazır durmakda. Arkadaşlarımla iletişim kolaylığı açısından yazılarıma tabi burada da devam edeceğim.

Bu yasaklar boyunca düşündüm ; Biz ne yasaklar gördük, ne karartma geceleri gördük hey yavrum hey. Sokağa çıkma yasaklarını hatırlayın bir. Sonra olağanüstü durum hallerini. hani şu gece 12 den sonra başlayan sokağa çıkma yasaklarını. Anadoluda yaşayan için bir şey ifade etmez belki , ama İstanbul da , koş evine saati geçirmemek için. Bi keresinde kuzenime gittim. Hadi saçlarımıza kına yapalım dedik. Kına dedikse içine rastık mastık katıyos acip bişe oluyo. Gençlik işte yav. Gece kal dedi o yok gitcem dedimSardık sarmaladık kafamı bohça gibi, nasılsa arabayla gitcez.. Tam Cağaoğlu yokuşunu çıkıyoruz, saat de onikiye gelmekte.,durdurulduk, nerden nereye falan soruluyo. Benim kimlik de yokmu yanımda, neyse iyi niyetli biriydi de beni arabadan indirmedi. Yoksa o bohça kafamla karakolda sabahlayacaktım. Peki camlarımızı mavi kağıtlarla kapladığımız dönemleri hatırlayan var mı??. Bence hatırlamayalım o dönemleri de baksanuza durup durup hatırlatıyorlar.

Bu gün bayram. En büyük en kutlanası bayramımız kutlu olsun hepimize.