Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

10 Şubat 2009 Salı

Bu sabahtan....

Bu sabah yağmur var, İstanbul daaaa. Dün sabah aaa bahar gelmiş yurduma diyerek kalktım yatağımdan. Ama öğleden sonra yağmur yağdı seller aktı.

Dün pazarımızdı bizim. Gamsegamse ile kahvaltımızı yaptık , hadi pazarın altını üstüne getirelim dedik. Yağmur başlamıştı ama, böyle havalarda pazarcılar su geçirmez brandalarla öyle bir kapatıyorlarki pazarın üstünü, alış veriş merkezlerinde gibi gezebiliyorsunuz.

Tabi biz pazarın ıncık cıncık kısmına daldık önce. Her tezgahta dakikalar geçirdik. Dönüş yolunda da sebze kısmına girip bir şeyler alıp markete uğradık. Bir de baktık ki kasap bölümünde bir şenliktir gidiyo üstelik de enfes kokular geliyo. Oraya doğru gittik ki minik ızgaralarda köfteleri kızartıp ikram ediyorlar. Çok güzeldi, hadi öğle yemeğimiz olsun dedik, kasap köfte ve İnegöl köfte alıp geldik. Bizde akşam yemekler ancak saat sekiz buçukta falan yeniliyor. Nazlı da okuldan en geç dörtte falan geliyor. Biz de o sırada bir çay faslı yapıyoruz eğer hepimiz evdeysek. Kocam hariç tabi, o sekiz gibi falan oluyor ev de. İşte dünkü fasıl köfteli oldu))

Dün kitap değişim etkinliği için , hediye kitabımı Bursaya postaladım. Umarım Zuzuların Annesi Banu Hanım beğenir. Ben de bana gelecek kitabı çok merak ediyorum. Bu konuda sonra yazıcam zaten . Ama Serap ve evvelzaman içindeye çok teşekkürler çok zevkli bir etkinlik oldu. O kadar çok katılmak isteyen olduki sonradan sanırım bu gidişle yenisi yapılır.


Naziş dün itibarıyla okula başladı. On beş günde herşeyi unutmuş çocuklar diyordu. O yüzden onlara dün çok güzel bir ev ödevi vermiş. Çok hoşuma gittiği için yazıyorum size de. Her öğrenciye bir ağaç vermiş. Herkes kendi ağacıyla ilgili araştırma yapıcak, resimler bulacak, slaytlar hazırlayacak ve sınıfta anlatacak sonra.

Zuz perşembe günü minüsküs ameliyatı olacak. o yüzden perşembe ve cumayı onunla geçireceğim. Ama cumartesi günü çok güzel bir programımız var onunla , bir ay önceden yapılmış bir program. Size pazartesi yazarım ancak.

Şimdi artık Gamsegamse ile yağmurlu hava programı başlasın. Yarıyıl tatili başladı Onun. Marta kadar ev de. Uuuu bakalım ne günler bekliyo bizi.