Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

23 Nisan 2009 Perşembe

BİZİM KÖY

Bu gün size biraz bizim köyden yani Ordu dan resimler koydum ki gözünüz gönlünüz açılsın. En büyük şansımızın, Ordu'da kısa süren yaz mevsimi olduğunu düşürüz biz. Turizme yeterince açılmadı da buralar bize kaldı. Biraz bencilce ama ne yapalım ki gerçek bu. Ama yolunuzu temmuz ayında düşürürseniz Ordu ya ,denizinden de kumundan da alamuğundan da nasibinizi alırsınız. Alamuk sizi öyle bir tongaya bastırır ki, bu gün hava bulutlu dersiniz cayır cayır yanarsınz ruhunuz duymaz. Ancak gece anlarsınız:)). Ben Ordu'da doğmadım ama Ordululuk ruhu denen şey hep içimde. En az İstanbul kadar severim
Burası En büyük Teyzemin evinin olduğu yer. Denize Beyoğlu Ekibimle buradan gireriz. Ortalığı çın çınlatırz.Hemen bitişiğimizde , Belde Otel var. Dört yıldızlı bir otel. Biz nişanlıyken inşaatına başlanmıştı. Kocam da bitince kalalım burada dedi. Biz evlendikten tam 7 yıl sonra bitti. İki gece kaldık. Teyzemleri otele kahvaltıya davet ettik. Anneannem buna da gıcık oldu, onun evi , evinde ekmeği yokmu da otelde kalıyo dedi. Buranın gençleri denizden otelin havuzuna kaynak yapıp otel yönetimini çileden çıkarırlar. Biz denizdeyken diğer kuzenler tekneyle gelir , denizden çıkmadan atlarız tekneye doğru Yasun Burnu'na. Burada batık bir denizaltı var . Üzerinden geçmeye ona bakmaya bayılırım, hem de ürkerim.
Yason Burnu, burada bir de kilise vardır. Burnun üzerinde görünmekte

Yason Kilisesi



Burası kilise ama uzun yıllar hapishane olarak kullanıldı. Ön tarafı sahildir. Biz teyzeme giderken Annemden önce koşar yukarudan , bahçede top oynayan mahkumları seyrederdik.
Kilisenin sahilden görüşü. Şimdi müze ve bahçesinde yazın klasik müzik konserleri oluyor. Kapısı hep açık, içine girip oturulabiliyor.



Sahildeki ev yapılmadan önceki evimizin olduğu mahalle bu tür evlerle doluydu. Bu yanlış hatırlamıyorsan Melek Teyzelerin evi. AYŞEGÜL DAHA İYİ BİLİR O'NA SORACAĞIMM.
Ordu plajı. Metrelerce gidersin ancak dizine gelir, ondan sonra da birden derinleşir . Kıyısında sezonluk evler vardı. En küçük teyzem yani Sabahnur Teyzem yani Sebanur Teyzem yazları burada ev kiralardı.
Bizim evin önü. Burası yapılınca Anneannem çok sinir olmuştu, denizle arasına bu park girdiği için. Çünkü deniz doldurularak park yapıldı.