Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

11 Ağustos 2009 Salı

Naziş'in mutfağından ve ayın halleri:))

Bu gün yazı yazmayacaktım ama , biraz önce Naziş'în yaptığı şahane salatanın kaydını düşmeliyim dedim.

Bu onun özel salatasıdır. Bir öğün yerine yer. Ya akşam ya öğlen için ana yemek gibi . Biraz önce kendine hazırlarken koca bir çanak da bana yapmış getirdi. İçine koyduklarını görünce hiç cesaret edemezdim yemeye ama meğer neleri kaçırırmışım.

Akdeniz kıvırcığını yıkayıp süzdükten sonra fazla parçalamadan salata kasesine koyuyor. Yaprakları küçükse olduğu gibi koyuyor hatta. Cordenbleu ya da nuggeti kızartıyor ya da tost makinesinde ızgara yapıp , salata yapraklarının üzerine koyuyor bazen de haşlanmış göğüs etini. . Sıra sos da bir kaşık zeytinyağ, bir tatlı kaşığı nar ekşişi ve balzamik sirke, bir çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu ve kekikli fesleğenli salata sosu . Sonra da kaşar peyniri ya da istediğiniz başka bir peynirden dilimler. Mesela ızgara edilmiş hellim süper oluyor. Salatayı yedim, kasede kalan sosu da kafama diktim. Öyle güzeldi yani.

Akşam için planımız, koruda mehtap ve Beyaz Köşk de çay . Bu akşam resim çekebilirsem yarın koyarım. Karşı kıyılar ışıl ışıl, havai fişekler, ay ışığı, çam ağaçlarının arasından görünen ay. Ay şu anda sanırım ilk dördünde. Sayın bakim, ayın hallerini hehe. Yürüdüğünüz parke taşlı yollar.Kenarlarda sevgililerin oturduğu banklar. Anam bi fırsat vermiyolar ki dinlensem, yukarı çıkarken:))). Yol kenarındaki begonyalar, sardunyalar, petunyalar. Anaaa hepsi ya lı bu çiçek adlarının. Hay kafana koru kadar taş düşşün demenizden önce gideyim ben:))))






dip not.Dördün: Yeni Ay’dan 7,5 gün sonraki görünen durumdur. Ay, Yeni Ay evresinden sonra hilal şeklini alır. Bundan sonra Ay’ın aydınlık yüzeyinin yarısı Dünya’dan gözlenir. Bu döneme Ilk dördün denir.

en dip not: Elimdeki kitap, Muriel Barbery den; Kirpinin Zarafeti. Ruhdağı'n da görmüştüm bu kitabı. O dur budur okunacaklar listemdeydi. Meral'ciğimin hediyesidir aynı zamanda. Anneler Mafyasını bir günde bitirdim. Nasıldı derseniz yani derim. Eğlencelik kitaplardandı. Ama bunlarada ihtiyaç var. Çünkü kafam bazen çok doluyor. İki üç kitap da bir araya böylesi girmeli bence. Yemeğin ağır kaçtığı bir günde, sonraki öğünü salatayla geçiştirmek gibi, alın siz bunu.


düzenleme:1- Çok güzel bir akşam oldu. Nazlı bir ara garsoncanla takışacaktı ama neyse gelince kafam da hemen ignore ettim olayı heheheh