Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

23 Eylül 2009 Çarşamba

Yaz Bitmişş

Yaz bitti , anlayın artık dedi kocam biraz önce. Hapşıra hapşıra hala, atlet bluzlarla evde gezen kızlara. Ben de hissettim bu gün delikli hırkamın deliklerinden giren soğuk hava nedeniyle:)). Tam benim tarzım. Hafiften üşümeliyim ben. Diri tutar insanı, uyanık tutar. Yazın o insanı mayıştıran sıcağınıda, zangırtan kış soğunu da sevmem. Efil efil, püfür püfür olmalı hava. Azcıktan karayele de bişe demem, hafif poyraza da.

Bu gün ramazan sonu ilk gezmemi yaptım. Hiç niyetim yoktu aslında , niyetim yayılmaktı evde . Sonra bi baktım , yahu niye oturuyorsun dedim. Çıktım İlmiye'me gittim. Akşama kadar karşılıklı kanepelerde yattık, kalktık çay içtik , yedik içtik, sohbet ettik. Bir kez daha çay demledik , yeniden hiç toplamadığımız masaya oturduk. Bi baktık akşam olmuş. Hadi dedim İlmiye'me geçir beni, durağa kadar yürüdük, yürürken bir turşucuya takıldı gözüm. Sanki mücevherci dükkanı gibiydi. Hemen daldık içeri. Kelek , kırmızı pancar ve biber turşusu sonracığıma lahana sarması; havuç ve kırmızı biber ince kıyılmış dolma gibi sarılıp, kereviz sapıyla bağlanmıştı.Öyle bir karışık yaptırdım işte. Eve gelince de buzluktan haşlamış yeşil mercimek ve , haşlanmış nohut çıkarıp bir güzel bulgur pilavı yaptım. Yani bildiğiniz bulgur pilavına bunları da katıp pişiriyorsunuz, tarife gerek yok. yemek sonrası Devrim Arabalarını izledik.

Yarın artık okullar resmi olarak açılıyor. Kızlar zaten bir aydır okuldalar da, öğrenci yoktu. Bakalım Gamsegamse ne yapacak. Henüz öğrencilerle tanışmadı.

Dün akşam iş arkadaşımın nişanına gittik. Eh işte iş yaşamının cilvesi böyle, senin yarı yaşında iş arkadaşların olabiliyor. Yurdanur'la masalarımız yanyana idi. Çok eğlenirdik birlikte. Ailesiyle de aile gibi olmuştuk. Dün gece nişan sayesinde çoktandır görüşemediğimiz arkadaşlarla da bir araya geldik. Gerçi onlar benden çok Zeki Abilerini yeniden gördüklerine memnun oldular. Öyle bir sarılıp kucakladılar ki, benim mahcup kocam daha bi mahcup oldu gördüğü ilgiden, azcık da şımardı tabi.


Zuz mevsimin son tatilini yapmakta, Marmaris- Selimiye de. Cancan da Kaş da. Cancan Annesi benimle konuşurken pencereden topunu attı ve gol gol diye bağırdı. Bu gün de iki kez denize girmiş ve pes düşmüştü. Her gün raporunu resimli olarak alıyoruz. Çok özledik çokkk.


Herkes bloggerda ki sorundan söz ediyor. Girilememiş falan. Anlamadım biz öyle bir sorunla karşılaşmadık. Yalnız bir yerde sınırlı internet kullananlarda sorun yaşandığını okudum. Ne derece doğru ya da ne alaka bilemem.

E hadi bitti bu yazı da. Kocaman bir kupa da kahve içtim bu arada inşalah uykumu bozmaz.


Not: gazete okuyorum hem de sadece kendi politik görüşüme uygun olanları değil. Kitap da okuyorum , her telden. Entel dantel ne istersen. Açılımın her türünden haberdarım fazla açılırlarsa boğulacaklarından endişeliyim az biraz. Döviz nereye gidiyor, döviz düşünce altın fiatları çıkar e ,onu da biliyom. Elimizden geldikçe sosyal projelerde varız, herkesin herşeyi bilmesi gerekmiyor düşüncesindeyiz. Ay azcık da gezip tozuyorum, bir iki tur okey oynuyorum ne istiyosunuz yav.