Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

17 Ekim 2009 Cumartesi

Açıllar okuldu mu??? ve Gaybananın kızı

Dil sürçmesinde geldiğim son noktaydı ''açıllar okuldu mu'' cümlesi. Meali okullar açılmadı mı?, dün akşam dizi izlerken, dizi de hala , okul açılınca şöyle olur böyle olur( üniversite) denilirken, dizi de güya gerçek zamanla eş zamanlı gidiyor görüntüsünde, ben de dönüp böyle demişim Gamse'ye. Zuz'un Nazlı'ya, Zuhal; yani kendi adıyla seslenmesinin ardından gelen ikinci tavan yapan bir durum . Ama bir tane daha var ki o da akıllara ziyan bir durum. Bundan yıllar önce Gamse ortaokulda falan olmalı. Zuz'la Ben, Gamsegamse'yi dr kontrolüne götürdük. Herzamanki yapılan normal kontrol, o yüzden danışmada ki kız bilgisayarda randevumuza, ismimize falan bakıyor.

Kız- Hastanın adı neydi pardon
Zuz- Nazlı
Gamsegamse- Teyze ben Gamze

Zuz- Ben ne diyorum, Nazlı

Gamsegamse- Teyze , Gamze ben

Zuz( üstelik de sinirli)- Tamam işte ben de Nazlı diyorum işte
kız bize aval aval bakarken hah tamam buldum dedi, Zuz da o arada anladı . Yani arada böyle cozuturuz.


Zuz'un telefonuyla uyandım, ama öncesinde Gamse için 6.30 da uyandım. Bu gün veli toplantısı varmış.Acaba cumartesi günü sabahın altı buçuğunda kalkıp, veli toplantısına gittiği için mi??,avaz avaz ' Gaybana Dünya' dinliyordu:)))) Gaybana sözcüğü bize hastır. Yeni nesil pek bilmez ve kullanmaz , ben Anneannemden çok duyardım. Çünkü dut ağaçlarının tepesine çıktığımda gaybananın kızı yine mi tırmandın oralara derdi . Şarkı sözü olarak duyunca valla bu kesin Ordu'lu dedim.Şarkıyı Manga söylüyor. Bu şarkının sözleri grubun gitaristi Yağmur’a ait; Yağmur, Karadenizli olmamasına rağmen şarkının içinde geçen ve dikkat geçen Karadeniz’e özel “Gaybana” kelimesini çok sevdiği ve çok anlamlı bulduğu için kullanmış..(Şarkının asıl adı: Beni benimle bırak dinlemek isteyenler için).
gaybana; doğu karedeniz bölgesinde çokça kullanılan kelimenin, hain, lanet olasıca gibi anlamlarına gelmektedir. ( türkçe sözlük)




Saat se
kizde de kocaya bir fincan yeşil çayla eşlik ettikten sonra , kitabımı alıp yatağa geri döndüm. Açlığın Şarkısı bitti. Beğendim tavsiye ederim. 1998 Nobel'ini almış. Bizim Nobelli Masumiyet Müzesi de hala baş ucumda durmakta. 20-30 sayfa falan okumuş, sonra bırakmışım . Bir güç toplayıp başlayacağım . Kitap bitince göz kapaklarım ağırlaştı, kirpiklerim birbirine yapıştı sanki, dalmışım. Zırr Zuz- yarım kg kuru fasulyeden kaç kişilik yemek olur. Bak bak kuru fasulye pişircekmiş dedim, meğer arkadaşı pişirecekmiş:))).


Şimdi de Berfu aradı, Cancan Babaanneyi halletmiş heheheh, kadının tansiyonu düşmüş. O yüzden annesi şantiyeye giderken O da bir kaç saatliğine bize geliyor.

Gidip kahvemi içeyim, Naziş ev de, Cancan'ı duyunca yataktan fırladı. Birlikte kahvaltı da yapalım. Gelince o önde biz arkada evde geziyoruz çünkü. Çekmeceleri açıyor, eline ne gelirse alıp atıyor. En sevdiği şeylerden biride , buz dolabının kağağındaki magnetleri almak. Hadi git onu yerine koy diyorum, gidip onu yapıştırıyor yerine ama gelirken de , başka bir tane alıp geliyor.

Keyifli cumartesiler size