Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

26 Ekim 2009 Pazartesi

BİRAZ BİZDEN BİRAZ MİM DEN

Hastalığımın seyri yavaşladı, galiba iyi oluyorum. Dün akşam tam biz akşam yemeğindeyken, Zuz sürpriz yapıp bize geldi. Birlikte film izledik güya Okan Bayülgen'i de izleyecektik ama kızlar saat 10 da sızdılar, bense 11 e kadar zor doyandım. Hepimiz sarsıldık bu hastalık hallerinden. Güya benden geçmiş herkese bak bak, yahu ben daha iki gün önce hastalandım. Siz ondan önce başlamıştınız desem de kimse bana inanmadı. Benim hapşırığım aynen bir gökgürültüsü gibiymiş. ( valla aynen de öyleydi. )

Biz tabi beş buçuktan beri ayaktayız. Son parti olan kocam da saat 8 itibariyle gitmiş bulunmakta. Zuz hala uyuyor. Ben bulaşık makinesini ve çamaşır makinesini çalıştırdım, yatak odalarını topladım.Yeşil çayımı alıp bilgisayara oturdum Dün akşam Zuz gelirken bizim buradaki alışveriş merkezinin pastanesinden pasta almış. Ne yalan söyleyeyim , süperdir ekmekleri , börekleri, çörekleri. Ama yemekten sonra pastayı getirdim ki görüntü muhteşem, ama içinde pastayı bulamadık. Krem şanti yığınından ibaret , ortada nokta kadar bir pandispanya. Resmini çektik ve biraz önce zehir zemberek bir maille gönderdim. Haklarını yemeyeyim, geçen yıl da böyle bir mailime genel müdürlerine varana kadar cevap yazmıştı. Türkiyenin her yerinde 102 adet alış- veriş merkezi olan bir magazalar zinciri. Size önerim o pastadan bir tane alıp yemeye çalışmanızdır dedim. Neyse işte , Zuz hanımlar , saat 10 da kalkacakmış. Sonra da Berfu gelip alacak işe gidecekler:))). Kahvaltı için onu bekliyorum. Şöyle kardeş kardeş bir kahvaltı yapalım.

Şimde sıra Mim de

Mim bana Ruhdağından geldi.
Bloguna neden bu ismi verdin?

Burayı kendi bahçem gibi düşündüm sanırım. Nazlı ile beraber açıyorduk düşünme fırsatıda vermedi hadi hadi diye. İnşalah gelenler bahçe bloğu diye gelmiyordur. Ama kuzenin nikahından , Kadıköy Evlendirme Dairesinden çıkıyorduk, biri arkamdan Laleninbahcesi diye bağırdı pek hoşuma gitmişti.

Bloguna yazarken star tribiyle olmazsa olmaz dediğin şeyler var mı?

e olmaz mı? mesela fonda Brahms çalsın, elimde de yeşil zeytini unutulmamış bir martini olsun , yok yav ama bir fincan kahvem veya yeşil çayım mutlaka olur. Mesela şimdiki gibi hüüüp:))


En son satın aldığın garip şey nedir?

renkli kürdanlar ve kare motif, yapma aleti.

Şeker gibi olduğun anlar?

Yatağıma gömülmüş kitap okurken, koruda yürürken, kızlarla alışverişteyken, Alkım da kitaplara saldırırken...
Arkadaşım, artık sormayın dediğin şeyler

Bu sene de Ordu'ya gidicen mi???

Saçların neden hep aynı renk???

kızların sevgilisi var mı???

Kendini okutan blog dediğin

Samimi olduğunu hissetmeli ve sen neymişsin be abi , ne abi demediğim.

Bu blog sahibi-sahibesiyle karşılaşabileceğin yerler?

Kabataş motorunda , Finikülerde , İstiklal Caddesinde , İtalyan Yokuşundan aşağı inerken,Çukurcuma da eskicilere bakarken, Fethi Paşa Korusunda yürürken, Kadıköy Mercan'da, Capitol Sir Winstonda kahve içerken, Üsküdar Balık Pazarında, Kadıköy Alkım da elinde kırmızı kitap sepeti , kitap seçerken, Kahve Dünyasında bir eli kitabında diğer eli fondü maknesinin içine batarken. Kapalıçarşı'da, Sahaflar da

Kimleri mimliyorum

Mavianne

kamikaze( ay hiç yüzüm de yok ama:)))

Hamdiyehome

not: Google translate de sayfamın ingilizceye çevrilip okunduğunu gördüm ya , ölsemde gam yemem heheheh

o beni kıskanıyormu testi yazıp benim sayfama düşen arkadaş, işin testlere kaldıysa durumun gerçekten vahim. Acilen bir psikolog öneririm sana.,

Beyoğlu iş Merkezi nerede diye günde 10-15 kez sayfama düşenler için çok yakında bir kroki hazırlayacağım, izlemeye devam edin:)))