Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

2 Kasım 2009 Pazartesi

Haftanın ilk gününde, kazan gibi bir kafa ile huzurlarınızdayım. Ev halkını gönderdikten sonra, her zamanki gibi çayımı falan aldım, koştur koştur yatağıma gittim. Dünkü gazetelerin pazar eklerini okudum çayımı içe içe, tv de açık. O arada ben nasıl olduysa uyuyaım, rüyamda doktorum diye bir program var. Seyircili meyircili--ay dr bize gelmiş, geçerken sizin evi gördüm , acaba uğrasam mı ? dedim diyor. Ne iyi ettiniz diyorum. Çay hazırlıyorum, adam daha ben tabakları hazırlarken , fırındakileri çıkarıp yemeye başlıyor. Bi de arsız bi kzı var, o ara , nası olduysa o da geldi. Tüm tabaktakileri avuç avuç yedi. O sıra Naziş ve Gamsegamse de okul için hazırlanıyorlar ve tanımadığım yaşlı bir kadın ortalıkta dolanıyor. Tam bir kabustu, bir uyandım O Dr tv de .Saatte teee nereler gelmiş. Çalışanlar öğle yemeğine çıkacak neredeyse:)))

Yağışlı hatta fırtınalı ama gezenti bir hafta sonu geçirdik. Cumartesiyi anlatmıştım zaten. Dün de Nazişle ev de yalnızdık. Hadi - Anne tatili iyi noktalayalım, gidip kendimzie ziyafet çekelim dedi. En yakın yer- Kardeşim Kebap. Oraya gittik. Artık bizim baba evi ya orası. Siparişlerimiz gelene kadar, fındık lahmacunlar, güveçte eritilmiş peynirler, fırından hemen çıkan minik minik yufkalar ve ezmelerle ağırladılar bizi. Ay doyduk bunlarla asıl yemeği nasıl yiyeceğiz derken onuda götürdük evelallah. Çaylarımızı da içtik. Çaylarımızı içerken Cancanlar aradı, Zuz da oradaymış bize gelin dediler. Geç oldu , yarına hazırlık var dedik, çok istesek de, Cancan'ı görmek istesek de; gitmedik. Biraz mağaza dolaştık eve geldik. Dışarda işi biten Gamse aradı bizi, işim bitti geliyorum, ne yiyeceğiz dedi. Kem küm dedik. SEN Bİ GEL HELE :))) Biri 47 kiloluk , biri 50 kiloluk bu kızlar istedikeri gibi yiyip içiyorlar tabi. Onların yedikleri de bana gidiyo galiba , valla.

Bu güne nasıl başladığımı zaten yazmıştım ta baştan, e bitti o zaman, birazdan pazarı dolaşacağım. Sonra evdeyim büyük ihtimalle.

İyi bir hafta olsun.