Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

10 Ağustos 2010 Salı

Evde olmak bana göre bişi değil arkadaş... ben eğer geziyo olsaydım, dolabımda çeşit çeşit yemeklerim... kıyıda köşede pastalarım böreklerim çöreklerim... dondurucuda; acil durumlarda buzu kırın ibareli yemeklerim olurdu... şimdi son dakika yemekleri var piyasada... acıkıyoruz sinyali gelince hemen makarna haşla... birer kutu ton balığı yanına bir de salata... Dün akşama kadar yattım yuvarlandım, üle bunlar acıkmıştır artık dedim, kalktım mercimekli bulgur pilavı yaptım beş dakikada yanına da közlenmiş kırmızı biberli patlıcan salatası... bir ayak yapaıyorum yetmez derseniz şunu da yapabilirim bunu da yapabilirim diye:))) Neyse önümüz ramazan ; başlarım çeşit çeşit zeytinyağlıydı falan filan yapmaya...

Yarın çok güzel bir program yaptık ailece... ramazandan önce son tur... Bizim bir son tur hikayemiz var evlere şenlik... Kızlar küçük ilkokul da falanlar Naziş orta bir de olabilir... tatilde Avşa'ya gittik... Mavi Marmara ile... o meşhur Mavi Marmara o zamanlar İstanbul- Avşa hattında çalışan bir gemiydi... kim derdi üvertürlükten assolistliğe yükselecek... Neyse Mavi Marmara maceralarımız da çoktur da ... gelelim son tur olayına...Avşa kumsallarında lokmacılar dolaşır... ne de güzel olur, denizden çıkınca ... bir gün baktık adam son tur son tur diye bağırark geçiyor. AA son turmuş alalım dedik. Baktık birazdan yine son tur son tur diye bağırark geçiyor. Üç kağıtçııı dedik. Akşam bir lokmacının önünden geçiyoruz ; baktık adı'' SON TUR'' Avşa'nın en ünlü lokmacısıymış:)) Hay Allahım ya gece gece torbadan bir de Avşa çıktı... iki kez gittik Avşa'ya bir daha gidermiyim ya da gidermiyiz...şimdi .içeri sesleniyorum kulak kabartın sese ,duydunuz mu; hayır bağırışlarını heheheh . Çünkü ikinci gidişimizde fırtınaya yakalandık ve yedi saat denizde kaldık... Programa gelince şimdi söylemeyeyim ya şimdi çalışamak zorunda olanlar imrenirler falan olmaz.

6 yorum:

  1. aha bana mı laf soktun hain lale..
    imrenirim elbet.. =)
    evde olmak istiyorum yazarım gene beş satır on satır..

    bi de öperim
    atalet..

    YanıtlaSil
  2. Size iyi gezmeler. Çok güldüm son tur'a. Bizim burda da bir mağaza var iki seneden beri üstünde KAPATIYORUZ yazıyo. Geçen kış uğradım "yaw kardeşim kapatıyoruz diyosunuz bi gıdım ucuz vermiyorsunuzi siz zaten 2 senedir kapatamadığınıza göre kapatmaya niyetiniz yok, indirin bari şunu" dedim.
    Adam demez mi, "abla o bizim dükkanın adı"
    Çalışıyorum ama gezme hikayesi okumaya bile her şartta bayılıyorum, sanırsam hani az elekçi de değilim:-)
    İyi bir gün diliyorum cümleten, sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. son tur :))) iyiymiş.valla kıskanırım ben de istiyorummmm der mişim ;)neyse sefanız olsun Lalecim...öptümm.

    YanıtlaSil
  4. kankimmmm, çok hoş kadınsın sen
    allah ömrünü uzun ve sağlıklı etsin tatlım
    son tur iyiymiş hani:)
    gezmelerini merak ettim
    ofiste kapalı ortamda olsam da kıskanmadım
    sen gez fotoğrafla ben gezmiş gibi oluyorum
    senin enerjin neşe katıyor bana
    senin kuzin de hoş ve efendi biriydi canım
    kısa bir merhaba dedim ama
    senin akrabanı görmek seni görmek gibi oldu bana
    çokkk öpttüm seni
    seneye fındık fotolarını bekliyorum

    YanıtlaSil
  5. bugday alerjisi olan biri icin icinde bugday urunleri (ekmek, makarna, kek vb.) olmayan yiyecekler yapmaya calisiyorum...sizin bildiginiz ilginc tarifler vardir..zeytinyagli yemek yapicam deyince aklima geldi:))
    simdiden tesekkurler..selamlar

    Menekse

    YanıtlaSil
  6. Son Tur lokmacısı :), Lale Abla ne güzellikler yaşıyorsunuz, bizim için assolist Mavi Marmara sizin için İstanbul - avşa hattı :), iyi ki yazıyorsunuz

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))