Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

9 Şubat 2010 Salı

Sabahın körü.-2

Valla bizim koğuş , kalkıyo ama yatamıyo bir türlü. Ama yakındır bir iki gün böyle giderler sonra sapır sapır dökülmeye başlarlar.

Saat sabahın körü, çayımı içtim , fırından yeni çıkmış simitimi , beyaz petnirle yedim. Ayıptır sölemesi, özendirmek gibi de olmasın:) çok güzeldi....Sabah haberlerini izledim, memleket havası aynı ... Türkan Şoray'la Göksel Arsoy'un bir filmini izledim ; Kenarın Dilberi. Türkan Şoray iki rolde biri kötü biri iyi. Filmlerde iyiler hep iyi olur kötüler hep kötü. Sanki iyinin kötü bir tarafı olmaz ya da kötünün hiç iyi tarafı yoktur. Ne garip , bi de iyiler hep salaktır. Başkalarının suçunu üstlerine alırlar, kendilerine yapılan haksızlıklara hep boyun eğerler, lüzumsuz sırları ölene kadar saklarlar. Yani kısaca salaktırlar diyecekler de diyemeyip iyi diyorlar heheheheh. Ay sabah sabah saçma sapan bi felsefe yaptım. Gamse'nin felsefe öğretmeni, benim bile bir felsefem yok ama Gamse'nin bir hayat felsefesi var demişti.Ben de hemen bir tane edinmelisiniz demiştim :)))
Asi...Asi... devam ediyor. Kitabın insanı içine alan bir havası var. Diyelim ki, roman kahramanlarından Beylan ve Atik derin pencerenin içine oturdular diyor, hoop bende gidip yanlarına oturuyorum. Çünkü biliyorum derin pencere ne denek. Ordu' da ki bizim ev de vardı ve biz üç kardeş kar yağarken oturur dışarı bakardık...Okuduğum her şey gözümde canlanıyor. Ayla Kutlu bu konuda çok başarılı. Bağ evini tarif ederken siz de çıkın yanında merdivenlerden mesela...Roman kişisinin açtığı kapıdan birlikte girin içeri ya da ...

Yeter sabah sabah bu kadar muhabbet biraz daha tv takılıp belki biraz daha uyurum...