Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

15 Mart 2010 Pazartesi

pazar notları ve pazartesiye bir bakış :))))))

Bu pazar tam çok sıradan geçiyordu ki, okuldaki toplantıdan dönen Gamse telefon açtı. Ben Cancan'ı çağırıyorum dedi. Ve gün, birden hareketlendi. O'nun sevdiği yemekler pişti. Tavuklu çorba bezelyeli pilav tavuklu patates ve erik kompostosu... Pilav hastası, pile pile diye geziniyor, pilav yapacağım sana dediğimde:))

Geldi ve çok Can^lı ve de çok heyecanlı bir gün oldu. Giderken de öpüyorum ayağına yanağımdan bi ısırık aldı hala izi var...

Gidince genel temizlik yapıldı bütün ev de:)))

Sahilde Kafka , bir sonraki sayfasında neler olacağını kestiremeyeceğim bir biçimde ilerliyor.Dün akşam okuduğum bölümde kitabın adının, kahramanın kendine taktığı takma addan ileri geliyor sanıyordum. Yazar Kafka'dan, esinlendiğini falan ama bu akşamki bölümde karşıma Sahilde Kafka şarkısı çıktı. Kitapta birbirinden bağımsız iki bölüm var birlikte ilerliyor. Satır aralarında kesisen bazı şeyler var sanırım sonunda birbirine bağlanacaklar. Yanlış hatırlamıyorsam Orhan Pamuk'un Kara Kitap da böyleydi.

Sabah kızlar gidince yeşil çayımı demledim, yatakta Tatlı Hayat izledim , uyumuşum sonra... Bu güne dair hiç programım yok. Temizlik, mecburen dün akşamdan yapıldı... bi sürü de yemek var...Acilen bir program yapmalıyım...

düzenleme-1: çok sıkıcı bir gün, hiç bir program yapmadım. Kahve içtim, sıkıntıdan kendime bisküvi ve şokella ile çakma çokoprens yaptım. Bi daha yeşil çay demledim.
Tek aksiyon, facebook da bir ilkokul arkadaşımla birbirimizi bulduk. Çok güzel resim yapardı, müdürümüzün oğluydu.

Birazdan gardrobumu döküp, hem düzelticem hem de Derya Baykal izleyeceğim. Başka seçenek yok. Çünkü; yatak odasında sadece ulusal kanallar çekiyor. Ya Derya Baykal ya evlilik programları seç beğen al.

Zuz, bu gün okuduğum kitaplar hakkında çok ipucu verdiğimi , insanlarda okuma hevesi bırakmadığımı söyledi. Loksandra'nın öldüğünü söylememi örnek verdi. İyi de 92 yaşına gelm,işti dedim :)) Bu konuda görüş bekliyorum...

düzenleme-2: Müjdemi isterim, Yaprak Dökümü yeni sezonda da devam edecekmiş:)))