Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

22 Nisan 2010 Perşembe

23 Nisan da bu blog benim




Türkiye'nin en büyük kollektif sosyal medya sorumluluk kampanyasıyla blog yazarları bu yıl da 23 Nisan'da bir günlüğüne hem o günün anlam ve önemini yaşatmak, hem de çocuklara yazma ve paylaşma sevgisini aşılamak için bloglarını çocuklara bırakıyorlar.



Ben de Tohum Otizm Vakfının bana yayınlamam için gönderdiği bu resimle bloğumu bu resmi yapan çocuğa verdim bu gün. Yalnız ismi belirtilmemişti... o yüzden isim yayınlayamadım.Dilerim hayatı resmi kadar renkli ve güzel olsun.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun...

Dün, bu gün, bu sabah 2

Geçen gün Uruguaydan bile sayfama giriş yapıldığını görünce heh demiştim bu son noktadır. Ama bu gün gelen telefon beni hem şaşıttı hem de çok sevindirdi.Arayan kocamın Kuzeni Tacettin'di.

Tacettin ile tanışmadan önce Annesi Bedriye Yenge ile tanıştık biz. Babaanneme gittiğimiz bir yaz, bizi evinde misafir etti. Bir hafta boyunca iştahsız olan bizlere yemek yedirmek için, türlü oyunlar icat etti. Her günü bir şölene , eğlenceye çevirdi. Sonra bir daha görüşemedik. Yıllar sonra İstanbul'da yeniden karşılaştık. Ama bu kez kocamın kuzeni, Amcasının Oğlu olarak ... Kuzenden de öte, üniversite yıllarında aynı evi paylaşmışlar. Bir sürü ortak macera yaşamışlar. Hep sözünü ettiğim evimizin Mimarıdır aynı zamanda. Bir akşam geldi bana neler istediğimi sordu. Sonrada tripleks bir ev planı ile çıktı karşımıza.İstediklerimi ancak karşılamış demek ki:))) Villa Nazlı. Çatısıyla meşhur olan ev. Çoğunuz bu ev de yaşanan maceraları biliyorsunuz zaten... Tacettin ailesiyle birlikte yaşamını Tokat'ta sürdürüyor.Çevrenin en tanınmış Mimarlarından... Bu gün telefon açıp , yazılarımı okuduğunu söyleyince çok şaşırdım. Bir o kadar da memnun oldum. Söyledikleri günümüzü aydınlattı... renk kattı. Ayrıca hepinizin çok beğendiği ''' Bahar bacağını salladı ''' sözü Bedriye Yenge patentlidir:)))


Dün çoook Can'lı bir gündü. Cancan artık topu atıp havada vole çekiyor. Kolunuda havaya kaldırıp gool diye bağırıyor. Resimden Arda'yı tanıyor. Yürü be koçum dedim daha 22 aylıkken bunu yaparsan... Aşağıda top oynayan çocukların yanına indik. Kavga kıyamet oynadılar. Bir ara biri diğerini ısırınca bizimki gitti ısırılına cici cici dedi. Kendi, bizi ısırınca cici cici diyor ya. Kendince geçmiş olsun yani:)))

Bu gün Naziş, önümüzdeki sene , resmen Gamsegamse ile aynı okulda çalışmak üzere sözleşme imzaladı. Geçen gün sözünü ettğim müjdeli haber buydu. Artık iki kardeş hem meslektaş hem iş arkadaşı, hem servis arkadaşı, hem yol arkadaşı oldular. Umarım güzel güzel sürer beraberlikleri:))) Neyseki branşları farklı...

Önümüzde üç günlük bir tatil var. Şu an için çok bilmiyorum ama gizliden gizliden sürdürdüğüm bir Beyoğlu planım var:)))

İzlemediğim film kalmasın etkinliğinin bu sabahki filmi 2009 Oscarını Sandra Bullock'a kazandıran :The Blind Side idi. Son zamanlarda izlediğim en güzel filmdi ve bu Oscar insana boşuna verilmiyor anacım... Yeşil çayımı içe içe izledim. Sonra babamın yaptığı çaydan bir fincan çay kaptım, yanına zeytin ekmek aldım... kahvaltı saatine kadar kapımı kapatıp filmime konsantra oldum.

Mazhar Olmak çok eğlenceli bir kitap. Okurken arada Kocamın kafasınıda ütülüyorum. Bak bu bu şarkıyı yazarken şunlar olmuş falan diye, O da beni başından atmak için sonra ben de okurum - Lale diyor. Yalancıııı... Nazlı ile ikisi bu ara korku, gerilim okuyorlar. Kocamın okuduğu kitabın adını söylüyorum - Kötü Ruh , bir önceki Siyah Kan. Sonrada gördükleri rüyalardan dert yanar bu süper ikili.. Acep ne görmeyi umuyorlar denizler üstünde süzülüp, cennet gibi çayırlarda koşmayı mı:?)))) Örnek; geçen gece Naziş rüyasında kendini vampir olarak görüp, kendinden korkmuş...Bakın Gamsegamse'ye benim kızım yatarken Selindirella okuyor. Eminim rüyasında güzel güzel alışverişler yapıp, arkadaşlarıyla eğleniyordur:=))

Gittim şimdilik , 23 Nisan hepimize kutlu olsun. Hayat bayram olsun, yaşadığımız yerler bayram yeri...