Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

15 Ağustos 2010 Pazar

Bu günden

Sabahları erkenden kalkıp, hemen yeşil çayımı demlediğim... herkes kalkana kadar bir film izleyip, bir kaç sayfa kitap okuduğum... internette keyfimce sörf yaptığım... rüzgardan perdelerimim uçuştuğu günlerimi özledim ya... Bu sıcak bu nem... sürekli klimalı ortam beni germeye başladı...

Dün ilk kez dört gün sonra zorla dışarı çıkarttılar beş dakika sonra eve kaçtım... Ramazan için henüz hiç özel bir şey hazırlamadım... Mutfak da saatlerce kalmak bu sıcak da en son düşündüğüm şey valla...Hep anında hazırlanan şeyler yapıyorum... Örnek mi heheheh bu akşamın mönüsünü veriyorum size ... Sabah hemen bir mercimek çorbası attım ocağa... iki gündür sulu yemek yapmamıştım ... Ana yemeğe geçelim:)) dün akşamdan kalan pideleri minik minik doğradım... üstüne salçalı sos döküp dönerleri( Migrostan alınma , dondurulmuş dana döner) teflon tavada evirip çevirip üstüne dizeceğim... üstüne yine domatesli bir sos ve hafiften tereyağ gezdirip yanlarına ızgara edilmiş sizvri biberler konup yanında yoğurtla servis edilecek... tatlı olarak da Dr. Ötker keşkül pişirdim , üstüne vanilyalı dondurma koyularak servis edilecek o da e yetmez mi yani, çorbasından tatlısına kadar her şeyi yapıyorum:))))

Tv de bol bol Avrupa Yakası izliyorum... sabaha karşı Ata'lı olanlar ... gündüz Sacit'li olanlar... başka da hiç bir şey yok.

Yarın kızların okulu açılıyor , daha doğrusu seminer dönemine giriyorlar... Geleneksel kahvaltı programı ile başlayacaklar... 51 gün süren kimi gülüşlü kimi döğüşlü birlikteliğimiz burada sona ermiştir... Hayırlısıyla bayramdan sonra ben de kendi programlarıma dönerim artık... Bol Beyoğlulu... okey karşılaşmalı... koru yürüyüşlü... koru kahvaltılı günlerime ... Kuzguncuk yürüyüşlerime... Alkım kitap karıştırmaca günlerime işallah maşallah diyelim. Gerçekleşmesini çok ama çok ama çok çok istediğim bir şey var... Benim bir kişilk programım bu ... şimdiden söylemek istemiyorum... olmaz olmaz yani. Ama bir şeyi 40 gün dersen olurmuş ya ben de öyle her gün söylüyorum...

Şimdilik gittim ben biberlerimi ızgara edeyim, sosluk domateslerimi rendeleyeyim yani gideyim
işime gücüme bakayım.

Ah gitmeden bir etkinlik duyurusu yapmak istiyorum...
İzmir Ege Üniversitesi ve Behçet Uz çocuk hastanesinde yatmakta olan hasta çocuklarımız için bayramda hediye vererek onları mutlu edilmesi amaçlanmış....Mutlu Olalım Derneği yetkilisi Özlem hanım ve blogcu arakadaşımız lunaparkdayaşamak yazarı Sanem tarafından yürütülen bir etkinlik.
Mutlu Olalım Derneği;.Devlet ve üniversite hastanelerinde yatmakta olan kanser hastası çocuklarımızın tedavileri sırasında, sadece bedenen değil aynı zamanda ruhen de sağlıklı olmaları ve morallerinin arttırılması için sürekli ve özel günlerde etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla kurulmuş bir dernektir.
İstedikleri şeyler sadece çocukların yüzünü güldürebilmek adına.
liste aşağıda ama Sanem'in bloğunda daha detaylı görebilirsiniz.
Boyama Kitabı
Resim Defteri
Pastel Boya
Küçük oyuncaklar
Resimli hikaye kitapları


istenilen miktarda alınabilir,
standart bir formatı olduğundan gelenleri birleştirip sayıyı tamamlayarak tüm çocuklarımıza verme şansımız oluyor.

Hediyeleri göndereceğiniz adres şöyle: Mustafa Kemal Caddesi Burak Apt. No 44 D 4 Bornova-İzmir