Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

11 Ekim 2011 Salı

Doğunun Limanları


Bu gün evdeyim tüm enerjimi yarına saklıyorum...
Sabah kızlar gitti, salona her zamanki sabah keyiflerime başlamak için geçerken, Kocam benden önce kanepemi , sehpamı kaptı...Uykusu kaçmış , tv açıp haber izlemeye başladı...Ben ayyy orası benimmm deyince , gideyim mi diye sorunca tabi kıyamadım... Ama ertesi sabah asla bunu kabul etmeyeceğimi deklare ettim.

Hava yamurlu, ev havası ama ben bu havalarda da dışarıda olmayı severim aslında...

Bu gün Kitap Okuyan Kız için ; Amin Maalouf'un en sevdiğim kitabı olan Doğunun Limanları hakkında yazdım. Kitabı yeniden karıştırıken keşke keşke dedim filme alınsa
ve ben bu yazıyı okur okumaz yazabilmiş olsaydım. Sanırım çok daha farklı bir yazı çıkardı ortaya... Aranızda okumuş olanlar varsa , sizin görüşlerinizi de orada görmek isterim.Kitap Okuyan Kız için yazı yazarken burada sözünü etmemiş olduğum kitaplardan da seçmeye özen gösteriyorum...Mesela hiç şiir kitabından söz etmedik. Bu konuda pek iyi değilimdir ama yatarken okuduğum bir Tagore şiiri ya da Murathan Mungan'ın Eteğimde ki Taşlarından okuduğum bir şiir ruhuma iyi gelir. Ruh kendini iyi hissedince beden de ona ayak uydurur kanısındayım.

Yarın için ,inşalah bir aksilik çıkmazssa çok şahane bir programım var kendisi de çok şahane olan biriyle...Çoğunuz tanıyorsunuz Zero''yu...Umarım hava şartları bir azizlik yapmaz bize de programımızı uygulayabiliriz.

Bu günlük şimdilik bu kadar...Kitap Okuyan Kız'a uğramayı unutmayın:))

7 yorum:

  1. sen evde.. ve herkesler de zaten evde olma arzusunda..
    en çok ne ağırımıa gidiyor biliyor musun..
    iş bittiği saatte trafik o kadar kilit oluyor ki arabada oturmaktansa fazladan bir 45 dakika kalıyorum bura işte ona..
    sonra yine de ağır trafik ve eve vardığımda.. artık bişey yapmak istemiyor canım..

    yazık di mi bana..
    di mi??

    atalet

    YanıtlaSil
  2. Müthiş bir romandı Doğunun Limanları Lale'cim, hiç çıkmaz aklımdan, hadi ben gidiyorum Kitap
    Okuyan Kız'a:))

    YanıtlaSil
  3. Bense Kitap Okuyan Kız'dan geldim buraya:) Doğunun Limanı özelinde, ama genel olarak Amin Maalouf okumak üzerine hep şunu hissetmişimdir: yaşamak! Amin Maalouf okumak sanki iyisiyle kötüsüyle, sevabıyla günahıyla sapına kadar yaşamak gibidir benim için.

    Herkesin tanıdığı varsayılan Zero der ki:) yarın çok keyifli bir gün olacak, çünkü yanıbaşımda bu harika kadın olacak:)
    (kafiyeli bile oldu:))

    YanıtlaSil
  4. Amin Maaoluf çok sevdigim bir yazardır. Sanırım bir ikisi hariç bütün kitaplarını okudum. Doğunun Limanları, yazarın en sevdigim kitaplarından biridir :)

    YanıtlaSil
  5. Kitap okuyamıyoruuuum :(
    Bana zaman yetmiyor, elişlerini de çok seviyorum, gece yatıp kitap okudum ama bloglara gir, yorumlara cevap ver, yorum yaz derken.... Bu yaz hayalimdi hamakta yatıp bol bol kitap okuyacaktım, yaz doğru dürüst bir yaz olmadı ki :( Biir sürü kitabım var oysa :(

    YanıtlaSil
  6. Yıllar önce okumuştum.Neredeyse tüm kitaplarını da okudum.Severim kendisini.Bende gideyim kitap okuyan kıza.Merak ettim.

    YanıtlaSil
  7. Sizin hızınıza yetişemiyorum,bu yüzden geriye dönerek okuyarak yorumluyorum.Maşallah!
    Bu kitabı çoook severim , çok oldu okuyalı ama çok sevdiğimi hiç unutmam:)Bu arada okudğum diğer Amin M..kitapları da çok güzeldi ama bunun yeri başka...
    Sevgiyle kalın!

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))