Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

11 Şubat 2011 Cuma

@Palmadoro

Dün gece'nin kahramanı Ebru namı diğer Ebrucuktu...Ebru şimdilerde yazmıyor ,dilerim yazar çünkü çok keyifli yaıları vardı. Zaten böyle bir yazısı sayesinde beş yıl önce, kötü geçen bir gecemin sabahının gülümsemesi olmuştu. O dur budur sürer EBRU ile maceralarımız. Dün gece O'nun doğum günüydü.
Zeya'nın yaptığı şahane bir organizasyonla Palmadoro'da bir taş plak gecesinde kutladık Ebru'nun yeni yaşını...Gece'ye Ebru'nun teyzesi ve kuzenleri de katıldı...Teyze dediysem , bu gencecik, alımlı bir teyze yani...Yaptığı danslarla geceye imzasını attı.Taş plak gecesine tesadüfen rastladık ama iyiki rastladık... Çocukluğumuzun, ilk gençlik yıllarımın o Neşe Karaböcekli, Ersan Erduralı, Ayla Dikmenli, Ajda Pekkanlı, Cici kızlarlı şarkılarını şarap eşliğinde bağıra çağıra söyledik(Zuz Aşkın Kanunu yazsam yeniden yazarken:)( ben saate bakarken, resimlerini çektiğimi sanıp, poz veren Zuz ve Zeya ikilisi):=))
iyi ki doğdun Ebru, iyi ki hayatımıza girdin, iyi ki yolun sayfalarımızdan geçti...

Bu Sayfanın özelliği uyarınca biraz Palmadorodan söz edelim. yemekler dünya mutfağı olsa da genellikle İtalyan Mutfağı ağırlıklı. Dekoru biraz ağır, kristal avizeli ve kadife sandalyeli ,şömineli ama çok sıcak ve samimi...Adını bahçesindeki kocaman palmiye ağacından alıyor ve yazın bu ağacın altında oturma düzeni oluşturuluyor.Palmadoro İtalyancada Altın Palmiye anlamına geliyormuş.

Gece sona erdiğinde Zeya , ben ve Zuz caddeye kadar yürüdük. O serin ve temiz hava bana çok iyi geldi...Tabi gecenin o saatinde ben eve dönmedim. Kardiş kardiş Zuz'un evine geldik. Hiç üşenmeden Fatmagül'ü internetten izledik:)))Sonra bir uyumuşum sabah olmuş.Kahvaltıyı kendi evimde yapmak üzere koşturacağım birazdan...Anladığınız üzre bu yazı Zuz'un evinden yazıldı:)