Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

19 Şubat 2011 Cumartesi

Mazi Kalbimde Yaradır

Hiç durmadan çalışan bir matkap var ...üstkatta....kapıyı açıp avaz avaz bağırmak işten değil... Gerçi Gamse bir girişimde bulundu ama:)) . O matkabı da tutan bir kol yahu, yorulmaz mı hiç...

Akşam yeni bir dizi keşfettik Gamse ile... İkimizden başkasına izletmeyi beceremedik. Naziş Sherlock Holmes izlemeyi, koca kişisi ise maç izlemeyi tercih etti. Yeni dizimiz eski bir Yeşilçam klasiğinin yeni versiyonu... Ama aynı tatda...
Ve yeni kadro ile

dizinin sonunda jenerikte akan bu şiire ise ayrıca bayıldık. Sedef Avcının sesinden dinledik.Dizi perşembe akşamları TRT 1 de oynuoyr. Saat 19.55 de başlıyor ve Fatmagül'ün özeti bitene kadar da bitiyor. Ama cuma akşamları tekrar bölümü var.

(Tıklayınca yazı okunur hale geliyor)
bi de şarkısını dinleyin buradan

Yeni kitabım ise, Butterfly'ın hediyesi.... Haşlanmış Harikalar Diyarında , karanlık dehlizlerde geze geze yorulmuştum. Bu naif hikayeler çok iyi geldi.Zeya ingilizcesini okumuş, beğendiğini ve yakında Türkçesi çıkar herhalde demişti. Ben kitabı görüp, aaa bak Zeya bundan söz etti diye anlatırken Asis çoktan çantama atmışmış çaktırmadan....
Maeve Binchy'e ben İrlandalıların Kerime Nadir'i diyorum...Ama henüz İtalyanca Aşk Başkadır'ın üstüne çıkan bir kiştap yazmadı. Eğer filmini gördüyseniz , hiç aldanmayın film kitabın yanında bir hiçdi.

Standart Her Durakta Aşk / Maeve Binchy





Yazar:Maeve Binchy
Çevirmen:Zeynep Seymen

Sayfa Sayısı: 280
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap

Arka Kapak

Green Park'tan Brixton'a, Shepherd's Bush'tan Chancery Lane'e günlük hayat aslında sandığımız kadar sıkıcı değildir. Metronun koltuklarından birine gömülmüş bir sekreter sırlarını içinde taşımaktadır, kadının biri hayatının en önemli kararlarından birini orada verir ya da felaketlere yol açacak bir kavuşmanın durağıdır metro istasyonları. Maeve Binchy gülümseyen gözlerle, şefkatle ama gerçekçiliği elden bırakmadan bakıyor sıradan insanların hayatlarına.


Bu cumartesi gününü önce sinemaya gidelim falan dedikse de sonrada evde geçirmeye karar veridk. Naziş dışarı çıktı biz evci çıktık:))