Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

27 Mayıs 2011 Cuma

başlıksız yazı



İyilikse muradın
Kapıya vur
Aşksa
Zaten Açık
Tagore

İki gündür Tagore'den şiirler, düz yazılar okuyorum... Bir kez daha anladım ki edebiyattan daha uzun ömürlü bir şey yok... Tagore 1913 yılında Nobel edebiyat ödülü almış... Neredeyse yüz yıl önce yazdığı şiir bana ulaşıp , etkiliyorsa daha yüzyıllar boyu yaşayacaklar demektir.Ne krallar geldi geçti, ne krallıklar çöktü . Unutulup giitiler. Danteler, Shakespeareler eserleriyle bizleri büyülemeye devam ediyorlar... Tagore şiiirleri, hiç şiir sevmeyen birini bile büyüleyebilir... Evet ilk kez bir şiir kitabı tavsiyesiyle çıktım karşınıza...TAGORE'nin Aşka Çağrı... Tavsiyemdir.

Gelelim bu günün etkinliğine, Ordulu hemşehrim ve ta blogcu yıllarından blog arkadaşım Aysun İstanbul'a gelmişti. Geliş nedeni mesleği ile ilgili ulusal bir kongre ama benimle buluşmaya da vakit ayırdı ve ablası Gülay, ben ve Aysun bu gün Tarihi Yarımada gezisi yaptık. Ayasofya ve Arkeoloji müzesini gezdik... Birlikte yemek yedik. Sohbetler ettik. Ve güzel bir günün altına imzalarımızı attık. Devamını temmuzda Ordu'ya bıraktık. Aysun diş doktoru ve Ordu'da diş hekimleri oda başkanı... Biz daha önce tanışmıyorduk , son Ordu ziyaretimizde; O'nu içimde ıslak mayo olan elbise ile muayenehanesinde basmıştım... Sonra o bana şahane bir anı armağan etmişti. Bir kahvaltı daveti vermiş, Ordu Olay Gazetesi benimle röportaj yapıp yayınlamıştı... Hemi de koca bir orta sayfayı ayırarak ve manşetten de haber vererek.

Eve geldiğimde Gamsegamse gelmişti, diğer üyelerde yavaş yavaş yerini aldılar ve bizim evde akşam matinesi başladı...

Bu gün


Akardion çaldık

kitap okuduk

scooters yarışları yaptık
Parkta sallandık
Zuz kitaplığımı talan etti... Unutmasın diye resmi çekildi...belge olarak saklandı:)


Hayatımda ilk kez kupun biriktirdim...Milliyet gazetesinin ödüllü kitaplar kampanyasıydı... Kitaplarım bu gün geldi... Son derec kaliteli, bandrollu ve gazetenin promosyon etiketi taşımıyor en önemlisi...Bu 10 kitabın yanı sıra bir de bu kitapların yazarları ve kitaplar hakkında temel bilgilerin ve de aldığı ödüllerin açıklamaları olan çok güzel bir kitapçık vardı...
Yani kısaca CAN'lı ve heyecanlı bir gün oldu...