Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Temmuz 2011 Pazar

@ORDU

Ordu'da üçüncü günümüz...Otogarda kuzenler tarafından karşılandık. Gamse'nin bu eşek ölüsü bavul nasıl dördüncü kata kadar çıkacak dediği bavulu Anıl, kafasına üstüne oturtup kuş gibi uçurdu. Bizi bekleyen kahvaltı şahaneydi. Zuz telefonda - tamam tamam daha fazla saymayın dedi:)

İstanbul'dan gelirken hastaydım , ama gelir gelmez, tavuk suyu çaorbalar, ballı, elmalı ıhlamurlarla yapılan kür sayesinde daha iyiyim.Teyze ve Yenge korumasına girdim anlayacağınız.

Hava süper... Güneşli havada sıcaklamadan gezmek, geceleri serin serin uyumak ; Allah'ın Karadenizlilere hediyesi... Geceleri balkonda otururken sırtımıza hafif hırkalar alıyoruz.Sabahları erken kalkıyorum, yeşil çayımı ve kitabımı alıp balkona çıkıyorum.Kah okuyorum, kah denize bakıyorum, kah Boztepe'ye çalışan teleferiğin deneme gidiş gelişlerini izliyorum. Şimdilik kum torbalarıyla gidip geliyorlar.Dayımın kalkkkk borusuyla kahvaltı harekatı başlıyor.

Dün akşam Cucu'nun nişanında hepimiz bir araya geldik. Burcu çoook ama çok güzel olmuştu... .Hiç oturmadan dans etti oynadıı...Her yere yetişti:))Nişan bitince bizim daha genç nesil başka yere eğlenmeye gittiler. Eski arkadaşlarımla karşılaştım... Her resim çektirenin -Laleee, Lale ablaa buraya diye bağırmasına ayyy yeter ama yoruldum artık diye yalancıktan naz yapıp aslında şımardım...TAZE KAYINPEDER VE KAYINVALİDE:)b

Bu gün köye gittik, Annemi ziyaret ettik... Dular ettik... içimizden konuştuk...
Köy dönüşü Sabahnur teyzeme konuşlandık. Hazırladığı güzelim yemekleri, börekleri yeyip köydeki oksijen çarpmasındanmı nedir? yatıp uyuduk. Hem de hepimiz. Teyzem'de şaştı bu işe:) Biz uyurken çayı demlemiş , kalkınca balkonda çayımızı içtik eve geldik. Köydeki dutlar olmuş artık... karşıda gördüğünüz boş alan; eskiden fındık bahçesiydi, sonradan buranın toprağı killi olduğu için bir Alman şirketinin teklifi sonucu topraktaki kil ayrıştırıldı. 2013' e kadar yeniden fındık ağaçları dikili olarak teslim edecekler
Babam ve Gamsegamse'nin yatıp yuvarlandıkları yer bizim harman yeri, burada bir, bir buçuk ay sonra kuruması için serilen fındıklarla dolacak...
Evşen ve Gamze geceleri dışarı çıkarken evin hatta apartmanın kadın tayfası arkalarından balkona çıkıp, araba gözden kaybolana kadar arkasından okuyup , üflüyorlar. Geç kaldıklarında dayım hemen, arabayı , bu kıza sen aldırdın diye yengeme başlıyor:)Gece bir buçukta falan gelirlerse erken diyoruz. Benim de aklıma kendi zamanım geliyor. Her daim hava karardığında evde olmak zorundaydık.devir değişti, Çelik de değişti:)

Ordu'dan durum bildirges, budur.