Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

18 Temmuz 2011 Pazartesi

LALENİNBAHCESİ AT THE SEASİDE:))


Bu sabah itibariyle Bodrum -Bardakçı koyuna konuşlandık ailece...Ailece Bodrum'a geldik ve de Naziş'in arkadaşı Neslihan'la... Neslihan ve Naziş bizden ayrılıp taa mayıs ayaında yaptıkları program geregince Torba'ya geçtiler. Bir hafta sonra katılacak bize Naziş.Ama Biz de kız mı yok:) Meralimiz biz yerimize yerleştikten bir saat sonra Didim'de ki tatilini yarıda kesip bizle devam etmek için yanımıza geldi...

Biraz korkuyla geldim, çok sıcak diye ama korktuğum gibi olmadı hava rüzgarlı ve nem yok.


Bardakçı koyu hakkında biraz bilgi verip, denize onların yanına gidiyorum.

Eski adı Salkamis olan koy adını su kaynağından çıkan suyun testilerle buraya getirilmesi koyun Bardakçı olarak adlandırılmasını sağlamıştır. Bodrum ile gümbet arasında bardakçı koyu denize girmek için uygun yerlerden biridir. Sakinliği seven turistler için bu koy tavsiye edilir. Sahilde konaklamak için güzel bir otel bulunuyor ve yatlar, teknelerin bağlanması için uygun yer bulunuyor.
Koyun bir öyküsü var; Hermes ile Hermaphrodite’nin yolu Salkamış gölüne düşmüş Bu gölün aynı adlı bir perisi varmış.Peri çok güzelmiş. Bu güzelliği gören Hermaphrodite periye vurulur. Lakin aşkı karşılıksızmış. Tanrılara bedenlerimizi birleştirin sonsuza kadar ayrılmayalım demiş. Tanrılar bunu kabul etmiş ve birleştirip hem kadın hem erkek olan Hermafrodit adını vermişler.