Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

25 Temmuz 2011 Pazartesi

adım adım BODRUM

Tatilde geri sayım başlayınca biz de bir hızlanma oldu... Bir telaş pür telaş:))
Cumartesi günü Meral'e buralara kadar gelmişken Turgut Reis dokuma pazarını görmezsen ben, Gümüşlük de gün batımı yaşamazssan, Tavşan Adasına yürümezssen de Yılmaz Özdil çok kızar dedim:)) .Gümüşlük'ü pazar gününe bırakıp Turgut Resi'in yolunu tuttuk. Pazara dalınca , ay masa örtüsü, ay yastık kılıfı aaaay peştemallare bak derken pazrın toplanmasına yakın çıktık. Marinaya gittik. Turgut Resi Marinası bence Bodrum Marinasına beş basar. Ben uraya gelince, Meral bak, Dayın ile burada oturur idik , buradan denize girer idik, aha burada Gülşen ve Fatih Erkoç 'u dinlemiştik. gel şurada bi soluklanım derken , pazara çıkan biz gece 12 de döndük Otele...Bunda canımmm Bodrum trafiğinin rolünü de yabana atmamak gerekir. Öyle yorulmuşuz ki, gece çıkamadık.

Pazar günü yine deniz, kum güneş yaptık, akşam güneşi Gümüşlükde batırmaya gittik. Gümüşlük bence herv şeyiyle bambaşka bir ekoldür Bodrum'da... Balıkçısı bir başkadır, gözlemecisi başkadır, halkı başka , denizi başkadır..Tavşana adasına geçtik yürüyerek ama artık tavşan mavşan yok...iyi ki zamanında gitmişiz...tepelerden Kardak Kayalıklarını gözetlemişiz.Çünkü; Uludağ Üniversitesi kazı çalışmaları dolayısıyle adaya çıkış yasaklanmış. Gelen çocuklar çok üzüldüler. Fatmagül'ün , Mukaddes Yengesi de oradaydı.
Yemeğimizi yedik, güneşi batırdık, Bodrum mandalinalarımızı aldık, en son kahvelerimizi içtik hadi gidelim dedik, Kızlar biz daha doyamadık doyamadık dediler, takıcılardan çıkamadılar, iyi o zaman biz gidiyoruz dedik , onları bırakıp döndük.

( ayilemizin fotoğrafçısı Meral)
Bu gün ben denizdeyken ; Gamsegamse havuz tarafından bir sürü kızı , oğlanı takıp peşine geldi. Anne bak sınıf arkadaşlarıma rastladım dedi. Tuğçe'de zaten Lale Teyzecim siz de buradasınız dedim atladım geldim demiş, iki gün önce gelmişti. Bunlar kocaman bir grup oldular, geceye gündüze bir sürü plan yaptılar. Biz de kocamla kendi planımıza geçtik. Mesela yarın akşam kuzenime ev oturmasına gidicez:)) Sabah herkes uyurken kaçıcaz...

Marmara'ya geçmiş olsun. Bu akşam deprem yaşamışlar. Anadolu yakası pek hissetmemiş ama Avrupa yakasında oturanlar korkmuşlar... Bununla gelmiş geçmiş gitmiş olsun inşallah.