Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

12 Ağustos 2011 Cuma

Ramazan yazıları 8

Kızlar yani Burcu ile birlikte üçü de iki gün önce Zuz'a gittiler. Ve henüz gelmediler. Onlar yokken ev sanki suyu çekilmiş değirmen gibi sessiz. Televizyonun sesi bile kısık çünkü duyabiliyoruz:)

Dün gece zaplaya zıplaya televizyon izledik ben sonra kitap okudum, bir haber programa takıldım. Canlı bağlantıya , bağlanan konuk susmayınca kapattım derken sahur olmuş. Çay suyunu koydum, yumurtalı ekmek kızarttım , bandıra bandıra yedik.

Bu akşam Cucu'yu yolcu ediyoruz artık Ordu'ya... Senelik izninin bir kısmnı kullandı. Bir hafta da İstanbul'un altını üstüne getirdiler. Hiç bir programlarına katılmadım. Ama - halaaa , hep geziyosun ,okuyorum , görüyorum amaaa dedi ...Ben de- amaaaa, aç aç gezmenin bi albenisi yok, yorulunca şöyle bir çay kahve molası vermeden, yeni bir yer keşfetmeden gezmenin dadı duzu yok dedim.

Şimdi sabunlarıma gelelim. Bu gördüğünüz sabunların hepsi doğal ve el yapımı... Sabunlarım bloğunun sahibi Mine Hanım'ın üretimi. Kargo gelip de , koliyi açınca çıldırdım. Hepsini o an kullanmak istedim. Şimdilik ipek sabunu ve yosun sabununu açtım. Yüzümü yıkadıktan sonra dokunmaya bayılıyorum. İçinde ipek iplikçikler varmış, yanlış anlamadıysam...Yosun sabununu ise banyo sabunu olarak kullanmaya başladım. Yıllardır banyoda duş jeli kullanıyorduk. Ama şimdi sabunla sanki gıcır gıcır hissediyorum kendimi. El kremini gece yatarken sürüyorum. Ben uyurken o çalışsın diye:)Isırganlıyı, granit sabunu , defneliyi hepsini hepsini hemen kullanmak istiyor ve duş jeli yerine doğal sabuna dönüşümüzün memnuyetini tüm cildimde hissediyorum.Tahta sabunluklar ise ayrı bir güzellik...Lavabo aynamın önüne dizdim hepsini...
Bu arada örtü gerçek kanaviçedir ve Turgut Reis dokuma pazarı patentlidir:))

Bu akşam karı koca Çınar Ağacını izledik, Türkmax da...Çok beğendik ama helak olduk...Fazla dramatik geldi... Haftaya perşembe de ;Altın Portakallı , Gişe Memuru gösterilecek. Meraklısına duyurulur.

İstanbul'da iki gündür yaşadığımız sonbahar havasına bayılıyorummm....

Şimdi biraz işim var sonra okuma faslı