Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Aralık 2011 Cumartesi

Cumartesi cumartesi

Tamam dün okeyde kötüydüm, hafta sonu kaçamağı yine kaçamamaya döndü, okeylediğin tur, yeterli sayıya ulaşmadığı için kalkış yapamıyoruz dendi diye enseyi karartmanın alemi yok.
Bu günün diğer günlerden farkı ne, cumartesi kızlar evde olur e onlarda yok... Gamze derse gidecek, Naziş'in tüm hafta sonunu kapsayacak bir eğitim programı var. Hem de babasının mezun olduğu okulda. Yıllardır dinlediği Güneş Koleji hikayelerini, yatılı maceralarını, Prens Sabahattin binasında babasının ayak izlerini arayacak birazda...Bu yüzden ayrı bir heyecanla gidiyor.Acaba , küçücük bir çocuk olarak girdiği okuldan , üniversite adayı bir genç adam olarak çıkan kocamın aklına hiç gelmişmidir, çook yıllar sonra kendi kızının buraya geleceği, diğer arkadaşlarından farklı gözlerle bakacağı sağa sola...

Yeni kitabım; Yaşamın Kıyısından sayfasının sahibi Nur'un hediyesi olan; Lütfen Anneme İyi Bak... Bu kitabı çok duydum ve çok okumak istiyordum. Okuyan herkes çok beğendiğini yazmıştı. Ben kitap hakkında söylenenleri okudukça , geçen yıl izlediğim bir filmi ne kadar anımsattığını söyledim her seferinde. Çok severek izlediğim Pandoranın Kutusuna... Kitaba başlar başlamaz da ilk cümlede aynı fikre kapıldım. Kitap filmden önce basıldığına göre yine bizikiler apartmışlar ...Bir kere de tersi olsa dişimi kırıcam yani. Ama siz hem kitabı okuyun hem de filmi mutlaka izleyin. Çok güzeldi çünkü...Kitabı okurken, ben de içimden annemle konuşuyorum mırıl mırıl...Kitap bitince yazmak istiyorum gerçek görüşlerimi, o yüzden şimdilik bu kadar.

Bülent Ortaçgil'in Memurun Şarkısının cumartesi dizeleriyle bitsin bu yazı...

.
cumartesi cumartesi sanki bir kış sonrası
küçük renkli bir sofrada sabah kahvaltısı
bir katarın vagonları gibi özelmişiz öyle derler
oysa bütün vagonlar aynı rayda gider

Not: Facebbokdan kopyalama yapınca, bizim resmimizde takılıp gelmiş peşine şiirin...Kıyamadım silmeye , olsun be dedim, yakıştı...