Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

14 Aralık 2011 Çarşamba

gün ortası

Bu gün mala bağladım. Öle bi bakıyorum etrafa bön bön...Acaba , yeni yıla yeni bir çamaşır makinesi ile gireceğimizin müjdesini sabah sabah gelen servisten almış , olmam yüzünden olabilir mi;?....Çağ teknoloji çağı ya, bunun etinden sütünden, yumurtasından, yününden yararlanmak gerek. Girdim istediğim markanın web sayfasına modellere baktım , Zuz'un tanıdık bayiden de siparişi verdik, oldu bitti.

Diyetin ilk gününde sürekli yemek yiyormuşum gibi bir his var. Bu kadın beni alıştırmak için böyle yapıp , sonra tepeme binmeyecektir umarım. Bu gün tavuk şinitzelimi kırmız biberlice kekiklice ızgara yaptım, yanında da rokalı domates salatası yedim. Yağsız ve limonlu. Yanında iki dilim esmer ekmek vardı , ben bir buçuk dilim yiyebildim. Akşama sebze yemeğim , portakallı kereviz. Yeliz'den de çok güzel tüyolar aldım. Sebzeleri ızgara yapıp sirkeli sarımsaklı soslara yatırıcam. Tabi o akşam evdekilere de sarımsaklı bir şey ikram etmek gerek. Etleri bu gün kasaba hazırlattık. 90 gr lık eşit parçalar halinde dolaba yerleştiler. Bazıları 91 gr olmuş ama olsun hehehehe... Yani bunları özellikle yazıyorum ki, bari sizden utanayaım da vazgeçmeyeyim.

Dün akşam yeni yıl kartlarımın yarıya yakınını yazdım. Kartları seçerken özendim, kişilere göre seçiyorum. Yok uzaktakilere şöle olsun, yurt dışındakilere böle olsun, sanat severlerin ki aha da bunlardan olsun diye diye yazdım bir taraftan da Öyle Bir Geçer Zaman ki yi izledim. O arada çay içtim bir yandan da...Önceki hayatımda her tarafa kol atmaya çalışan ahtapotmuydum acaba diye de düşünüyorum. Biraz da beceriksiz ya ahtapot şapada şupada , gezer.

Çamaşır Makinesi hezimetinden sonra kargo, tüm giden keyfimi yerine getirdi. İlk yeni yıl hediyemi ve ilk yeni yıl kartımı Düşlerin Rengi Zeynep'ten aldım.Zeynepppp denedim vallah seni, bakalım bu yıl ki şansım nasıl olacak:)) Günümü, gönlümü hoş ettin Zeynepcim çok teşekkür ediyorum.Günümü de gönlümü de hoş eyledin...