Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

21 Aralık 2011 Çarşamba

günün ikinci yazısı

Bir günde ikinci yazı eklediğim özel günlerden birindeyiz:)

Diyetisyene üç saatlik açlıkla gidebilmek için sabahın yedisinde kahvaltı yaptım. Sonra bir koşu evi topladım ve diyetisyen doktorumun yolunu tuttum. Daha fazla vermiş olmayı isterdim ama ilk hafta için doktorum çok iyi buldu...Bir hafta da 1,5kg ancak verebilmişim. Yalnız söylediği yürüyüşleri yapamamıştım, her gün yürüyen ben, sanki inat gibi, Diyetisyen söyledikten sonra hiç yürümedim.Neyse zeytin ve yumurtama kavuştum. Üç kocaman zeytinim var , kahvaltıda ve peynirle değişimli olarak yumurtam. Yani yumurta konusunda harika tekniklerim var. Mesela kaynayan suya yumurtayı kırıp beyaz bir top olunca alıp , ortadan ikiye kesip, üstüne kıyılmış maydonoz , kekik kırmızı biber ve karabiber, tuz ekleyip çavdar ekmeğimi bandıra bandıra yiyip çakma sahanda yumurta olayına dönüştürmek gibi:) Bazen de çırpıp yağsız tavaya döküp, biraz önce saydığım malzmeler ve zeytinlerle pişirip tahıllı ekmek üstünde ona pizza muamelesi yapasım var:)Bu arada kocama da kolestrol diyeti listesi hazırlandı, çok komik onunkinde daha çok yememesi gerekenler var...

Koşuyolu'nda ki diyetisyen olayı bitince Kadıköy'e geçtik. Ben bademle , kayısılarımı Alkım'da kitaplara göz gezdirirken yedim. Hayatta atlamam ,valla en sevdiğim öğünüm...Üç tane kitap aldım. Biri kendime Yeliz'in tavsiyesi Acı Çikolata...Diğer ikisinin sahipleri var...Onlar okusunlar , beğenirlerse kendime alacağım...Öyle de bir garanticiliğim vardır:)

Eve gelince light ton balıklı çavdar ekmekli sandviçimi ve roka salatamı yedim...En güzel ,en kıyamadığım defterimi alıp iki sayfa 2012 dileklerimi yazdım. Zuz için dilediğim dilek tutunca,sıra benimkilere gelmiştir diye düşünüyorum açıkcası...



Yarın artık Zuz yolcu...Sabah ona gideceğim...Sonra hepimizin Cunda macerası başlayacak. Artık biz de kafasına esen,kafası bozulan soluğu orada alır ...

Yule


Bu gün en uzun gecenin gündüzü... Yule yani kış dönümü... kış dönümü yani Anneannemin deyimiyle gün dönümü. Eski Türkler yılbaşı olarak kutlarlarmış.Güneş ışıklarının dünyaya yeniden dönüşünün festivali...kutlama günü. Eskiden güneşin, ışıklarının yeniden parlaması için insanların yardımına ihtiyaç duyulduğuna inanılırmış. İnsanlar büyük şenlik ateşleri yakar, ağaçları süslerlermiş. Yani bu ağaç süsleme işi tamamiyle bir pagan kültürü...Noel ile çok bir ilgisi yok.Yalnız bir pagan tarafım var ki, önceki yazılarıma baktım da , her ytıl bu zamanda bir yule yazısı patlatmışım:)

Dün biz de okey partisi vardı... Yenildi içildi. Zuz'da vardı, gece geç saatte gitti. Nihayet O'na bir facebook sayfası açtık. Benim facebook sayfamda arkadaşlık isteklerini ben görmeden kabul eder duruma gelmişti. Hiç tanımadığım, alakasız biri arkadaşlık isteğinde bulunmuştu, ben de bekletiyordum...Dün diyo ki- abla bir itirafım var...ben yanlışlıkla onun arkadaşlık isteğini onayladım. Dedim ki o da dumur olmuştur herhalde, aylar sonra gelen bu onaya:))

Dün gece uzun bir aradan sonra , ilk kez ilgiyle izledim Öyle Bir Geçer Zaman ki'yi...Olumm Mete yahu, bu dizi başladı başlayalı , senin yediğin dayaklar buradan Amerikaya yol oldu...Dayak arsızı oldun çıktın. Bu gece ise Muhteşem Yüzyılda işle kızışıyor, Hürrem ile Validen Sultan artık iyice kapışıyor...Ve yeni diziler; kanalD' de Gülse Birsel'in beklenen dizisi Yalan Dünya başlıyor...Kadro acaip, ama benim için önemli olan isim ; Mor Menekşelerde de rol alan Ömür Arpacı... Veee ATV'de başlayacak olan SON... Yiğit Özşener ve Engin Altan Düzyatan ve Erkan Can birlikte... Üçü bir arada yani:)

Kitap, İkizler devam...

Gündem...Artık RTE bir karar versin, bu sene mi? Cumhurbaşkanı olmak istiyor iki sene sonra mı?

Benim gündem...Diyetisyen hiç kilo vermemişsin derse yanarım yanarım da dün yemediğim işli tavaya yanarım...

ooo sabah sabah, bir kültürün tanıtımı, gösterimde olan , gösterime girecek olan diziler hakkında bilgiler... azcık politika...hepsi aynı yazı da...olabilir bir dengesizlik göstergesi olabilir... Keşke bu sayfanın adı daldan dala ya da karman çorman gibi bir şey olsaymış.


İyi sabahlar olsun, iyi bir gün olsun ve de kutlu olsun gün dönümü...