Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Eylül 2012 Pazartesi

bugünkü gün...

Bugün nasıl geçti hiç anlamadım. Bir koşturmadır gitti. Önce karı koca Üsküdar'a indik. Kocam- hadi gel bugün değişik yoldan inelim dedi, yıllardır kullanmadığımız bir yola sürükledi beni. Burası merdivenlerden inerek Üsküdar'a ulaşılan bir yol. Çok da güzel bir yoldur, merdivenlerden inerek Üsküdar'a göbekten dalarsınız . Tabi o kadar merdiveni inince benim diz hortladı. Bunu Cunda öncesi bir suikast sayıyorum...

Önce PTT'ye uğrayıp bir kargo gönderdik ardından, Ulusoy'a gidip benim bileti teslim aldık. Poyraz öyle güzel esiyordu ki, hadi bir yerde çay molası verelim dedik, Balık pazarının yanında ki havuzlu bir çay bahçesine oturduk. Daha ne olsun yav dedim, havuzun başına kurulmuşuz, çayı da güzelse ne ala olmazssa mualla... Çay güzel değildi ama ne gam, içmiştik , gitmişti artık.
Eve gelince anladım yorulduğumu, Akşam'da kızlarla Capitol'de buluştuk, Gamse'nin pantolonlarını terziden aldık, biraz Migros alışverişi yapıp geldik.

Evde kalan kabilem için yemek hazırlıkları yaptım. Bir tepsi kıymalı bir tepsi peynirli börek yapılacak. Acıkan atıştırsın diye... Et sote, barbunya, patlıcan musakka ve kabak kemane pişecek. Buzluğa yerleşecek. Barbunya buzluğa girmeyecek tabi, o iki günde yenir, zaten uzun bir gezi olmayacak bir kaç gün havalanıp dönerim:)

Durun anlatacaklarım bitmedi. Naziş bugün yeni öğrencileri ile ilk gününü yaşadı. Anaokulları malum bir hafta önce başlıyorlar eğitim öğretim yılına... Bu seneki sınıfının adı kuzular... Geçen seneki timsahlar , gerçekten de timsah gibi yaramazdılar:)) Öğrencisinin biri- hey öğretmen, biraz daha kalırdım ama, suluk almaya gitmemiz lazım demiş. Gülmekten öldük.

Bir de öneri... bir kayısıyı ikiye bölün, yarısını ağzınıza atın diğer yarısını yüzünüze sürün:)) Kuruyunca yıkayın. farkı görün bana teşekkür edin.

Tamam bitti artık:)

7 yorum:

  1. valla kayisi bulsam iki parcasini da agzima atarim kesin ahahaha :)

    YanıtlaSil
  2. Kayısıya bayılırım ama bu aralar görmüyorum ortalıkta:))bulursam kesin deneyeceğim.
    Yolun açık olsun, güle güle git, gel, iyi vakit geçir sonra da bize anlat:)

    YanıtlaSil
  3. : ) "hey öğretmen: ) " çok güldüm, bu çocuklar alemler.
    Ama şu da var ki sanırım doktorluk ve öğretmenlik para için yapılacak meslekler değil. İki gündür anaokulunda o kadar çocuk sesinden dellendim resmen: ) Bir de hastanede o doktorların pisi temizi, fakiri zengini demeden uğraşmalarına, çabalarına ağzım açık tanıklık ettim.

    Kargon gelmiş, evdeymiş, evdeki bayan almış henüz göremedim ama, telefon açtılar, aldık diye: )

    Kayısı içinde alemsin diyorum yine, yeniden : ) Sana bol gezmeli diz ağrısız gezmeler olsun...

    YanıtlaSil
  4. Hey Lale Abla...
    Yine yeniden çok keyifliydi seni okumak. Sana misler gibi tatiller diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Çoook keyifli bir tatil olsun,kulaklarım çınlasın ;) öperim cok...Asis

    YanıtlaSil
  6. İyi yolculuklar, keyifli tatiller size...

    YanıtlaSil
  7. Kaysıyı deneyeceğim hemen :)
    İyi tatiller Lale abla.
    Naziş in yeni yılı hayırlı olsun, suluk almaya giden öğrencinin anıları bol olaak gibi , çok tatlılar

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))