Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Şubat 2012 Cuma

Mim hortladı

Çoktandır unutulmuştu mim furyası baktım hortlamış hatta bana da gelmiş. Sorular pek sevimli geldi ... Evet Leylak Dalıcım tarafından bana paslanan mim soruları ve benim verdiğim cevaplara gelelim.
  • Sence çok anlamlı bir söz...Kırk yılda bir hırsızlığa çıktım, ay akşamdan doğdu.Anlamı üstünde zaten...Anneciğim pek severdi. Bir işe niyetlenince , çıkan olmadık bir aksilikte hemen bu sözü söylerdi.
  • Makyajında olmazsa olmazın?...Hiç makyaj yapmam, hatta makyaj malzemem bile yok sayılır. Kişisel bakım ürünlerini makyaj malzemesi saymıyoruz tabi... Ama rujsuz çıkmam abi gibi bir şeyim de vardır. Bi ruj sürerim, ayakkabımı giyer, evden çıkarım.
  • Uyguladığın güzellik tüyosu nedir...Ama bu bir sır:))
  • En sevdiğin çiçek...İsmimden dolayı mı? bilmiyorum, laleyi gerçekten çok severim.Lale dediğiniz zaman ana hatlarıyla, keskin çizgileriyle bir çiçek belirir gözünüzün önünde, o yüzden çok karakterli bulurum :)) Ama ikinci çiçeğim var ki onu da ondan ayıramam, sümbül...Fındık bahçelerinde topladığımız sümbülleri çiçekçilerde satılırken görünce anah demiştim... Halbuki anemonlar , sümbüller bizim oynarken topladığımız, annemize getirdiğimiz çiçeklerdi.Mis gibi kokusu içimi bir hoş eder.
  • Nefret ettiğin bir şey... Bilmiyorum diyemeyen insanlar. İlle de her şeyi bilecekler. Bir şeyi de bilme be kardeşim ölürmüsün yav...
  • En çok sevdiğin iltifat... Birisi bir gün, arkası yarınlar gibisin demişti çok hoşuma gitmişti bir de başının üstünde sanki bir ışık var demişti başka biri, hayatımda ilk kez gördüğüm biriydi ve çok kalabalık bir ortamdı heheheh hem de geçen yıl...İş var kızım sende yürü demiştim kendime...
  • Favori kitabın... Henüz yazılmamış olanlar...
  • Sana görünüş olarak yakın bulduğun ünlü... Merly Streep'e çok benzetirler bir de çocukluğumdan beri Mona Lisa'ya benzetilmişimdir.En ilginci , modelhaneye yeni aldığımız çırak beni ilk gördüğünde -aaa aynı Mona Lisa demiştir. Bu çocuğun gizli kalmış bir cevher olduğunu sonra anlayacak ve Kirpinin Zerafeti^ni okurken hep aklıma gelecektir.
  • Herkesin sevdiği ama senin sevmediğin bir ürün...Katı meyve presi... Söküp takmaktan nefret ediyorum.
  • Şu an en çok almak istediğin kozmetik ürünü...Bir kaz geldi ayak izlerini gözlerimin kenarına bıraktı gitti. Var bir göz bakım kremim ama daha etkili bir şey alacağım , yarın belki yarından da yakın.
  • Şimdi sıra geldi paslamaya... İlknurcum...Mihribancım ve deee Ayşegül yani Annemahsustan hadi siz de yapın