Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

13 Şubat 2012 Pazartesi

Bir kitap bir film

Önce film


Albert Nobbs...George Moor'un aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanmış ve baş rol oyuncusunu 6.kez Oscar adaylığına yürütüyor bence koşturuyor bile...Erkekler dünyasında kimliksiz bir kadın olarak , erkek kılığında var olmayan çalışan Albert Nobbs'a Glen Close hayat veriyor.Filmi izledikten sonra; Glen Close'nin nasıl makyajla erkeğe dönüştürüldüğünü youtube de izledim.
19.yy da İrlanda'da geçiyor hikaye...Albert Nobbs tam yirmi yıl Dublin'in en sosyetik otelinde garson olarak çalışıyor.Filmi anlatıp keyfinizi kaçırmak istemem. Ama izlemezseniz yüzünüze bile bakmam kategorisine koydum bu filmi...


Sıra kitapta...Rus Kışı-Daphne Kalotay...

Arap baharına benzeyen bir Rus Kışı beklentisi içindeki Rusya konuşulurken bu kitabı okumak ayrı bir ironi oldu.
Eğer baleyi , mücevherleri seviyorsanız ve Çarlık Rusyasından sonraki Rusya'ya ilgi duyuyorsanız kitabı seversiniz. Sovyet Rusya dağılmadan önce gün geçmezdi ki, bir sanatçının, bir sporcunun Rusya'dan kaçtığını duymayalım. İşte tam da o günleri ve bu günlere uzantılarını anlatıyor. Başta biraz çeviriye ısınamadım, kıvrandım fakat sonra hoşuma gitti.Kitapta çokça sözü geçen amber kolyenin benzerini buldum sizin için. Bu amber taşların içinde fosilleşmiş böcek kalıntıları olur ve bundan dolayı da daha çok değerli olurmuş. Boynumda kulağımda böyle bir şeyi taşımak isteyip istemediğim konusunu aklıma bile getirmemeye çalıştım:)Geçmiş ve şimdiki zamanda, Moskova ve New England arasında gidip gelen bir roman.

Bunun dışında sizinle paylaşmak istediğim başka bir şey de göğsümü kabartan bana yeniden bir yanımın Ordu'lu olmasından dolayı duyduğum gurur... Videoyu buraya almadım. Buradan izleyebilirsiniz. Gençliğe Hitabeyi bir stat dolusu Ordu'lunun hep bir ağızdan okuyup, kaldırmak isteyenlere nasıl cevap verdiğini görebilirsiniz. Orada olup bu koroya nkatılan kuzilerimi de candan kutluyorum...

Atatürk'ün Ordu'su Orduspor taraftarından Gençliğe Hitabe


peki kitap okuyan kızı ziyaret ettiniz mi?