Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

5 Mart 2012 Pazartesi

pazarcılar, Madam Artur, Kadının Fendi

Bu gün pazarcılara içim ezildi, sessiz sesiz durmalarına:)) yok yav bu iş bize göre değil. Türkan Şoray da buradan aldı beş lira borcu kaldı diye bağıra bağıra satış yapan pazarcıların olmadığı pazara ben pazar demem.

Bu gün izlenmedik film kalmasın etkinliğine devam ettim ve çok güzel bir film izledim ve bu filmi size kadınlar günü hediyesi olarak veriyorum. İzlemezseniz küserim hatta çok küserim. Eğlenceli,kadın hakları, dostluk hepsi hepsi var. Sosyal adaletten yana bir film.haklar ayrıcalık değildir...Birşeyleri doğru yapmazsan;aynada kendine bakamazsın... Filmden cümleler.
Feminist bir yaklaşımla çekilmiş ve de gerçek hayattan esinlenilmiş olduğu da filmin notları arasında...Aşağıda fragmanını izlerseniz nasıl bir film olduğu konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.








Bu gece yeni bir kitaba başlıyorum ama öncesinde Madam Artur Bey ve Hayatındaki Herşey ile ilgili bir kaç cümle edelim. Tuhaf insanların tuhaf hikayeleri diyebiliriz öncelikle.Bir de kitaptan en aklımda kalan cümleyi söyleyeyim.Cevapsız kalan soru aslında cevabı işaret eder...Mine Söğüt'ün Cihangir Postasının gönüllü editörü olduğunu öğrenince daha bir sevdim kendini. Cihangir gazetesi nasıl keyifli bir yayındır anlatamam. Bizim aile efradının büyük bir bölümü burada ikamet ettiği için elime geçer tabi zaman zaman:)


Yarın, diyetisyen randevum var, bakalım ne olmuş . Sonrasında da okey grubumla buluşup okey oynayacağım.

oki doki yeter gece gece bu kadar...