Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

12 Mart 2012 Pazartesi

(-CAN-Cicianne, sana pastayı göstereyim mi?

Haftasonun en önemli etkinliği Cancan'ın kardeşi Uras'ın birinci yaş günüydü...Muppet Show temalı partinin baş rol oyuncusu Can'dı haliyle.Kendi arkadaşlarıyla günün tadını çıkardı.Beni uzun zamandır görmeyenlerin, ay ne kadan kilo vermişsin ,tanıyamadık valla diyenlerin arasında artık 11kg vermiş halimle çalım çalım gezdim ben de:))




Hafta sonunun kitabı;Sema Kaygusuz'un Şair Birhan Keskin'in de kahramanları arasında olduğu yeni çıkan kitabı KARADUYGUN'du... Leylak Dalıcımla eş zamanlı okuduk ve sonra konuştuğumuzda aynı hikayelerden etkilendiğimizi gördük.Beni yollarda yaprak toplarken görürseniz hiç şaşırmayın.

Karaduygun;Kanserden kaybettiği kardeşiyle özdeşleştirdiği kanserli yaprağı itina ile koruyup saklayanların,bana annemi hatırlatan, dünyanın uğultusunu içinde duyanların ,içindeki parçayı geçirdiği zaman dilimlerinden birinde bırakanların, bana; ben geçen seneki Lale'miyim,bir parçam başka zamanlara takıldı kaldı mı? yoksa diye sorduran, Musa Anter'e adanmış öyküde içimi kanırta kanırta kanatan bir kitap Karaduygun. Hafta sonunda bir solukta okuduğum bir kitap oldu.

Zuz'un artık Ayvalık dönüş tarihi geldi. Dün akşam bize son turunu yaptı. Geç saatlere kadar oturduk. O'nu izlediği benim izlemediğim diziyi o telefonda konuştu ben izledim:)) Kenan Işık'ın yarışma programını Kocamın da katılımıyla birlikte izledik. Aşkolsun Beşiktaş sana Kocamın yüzünü güldürmedin bu sene ama neyse Orduspor ile berabere kaldı...Yattık kalktık, sabah oldu.Kahvaltımızı yaptık Zuz ile ben yine bankaya gittik:) bankacı bizi görünce herhalde bela geliyorum demez gelir diyodur. Bir kılavuz hesap meslemiz var da:)))

Bu sabah film izlemedim, Zuz uyanmasın diye...Öğleden sonra O gidince de akşam yemeği hazırlığı falanı filanı...

Bu akşam TRT1'de Türkan Şoray'ın da olduğu bir padişah dizisi daha başlıyor. Biz izleme kararı aldık. Seversem tavsiye ederim. Çok seversem ille de izleyin, izlemezseniz küserim derim.

  • Ve yepisyeni bir blog... Yetmişli yılları yaşayanların, yetmişli yıllarda çocuk olanların, yetmişli yıllarda aşık olanların, yetmişli yılları dinleye dinleye büyüyenlerin blogu... Hepimiizn blogu... Herkesin yetmişli yıllarla ilgili, yazı, resim,anı her türlü döküman gönderebileceği yayınlanabileceği bir blog... Yetmişli yıllar...Yazılarınızı yetmiszaman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.