Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

15 Nisan 2012 Pazar

pazar pazar


Karışığım biraz...Yeni bir eve, yeni komşulara doğru yol alıyoruz. Neyse ki, aman korumdan uzağa düşmeyeyim, yokuş aşağı ineyim Kuzguncuk'da olayım, diğer bir sokaktan indiğimde kendimi Kız Kulesinde bulayım, aman kütphanem, aman doğduğum yer dedim hep... Dediğim gibi oldu. Dün yeni komşularımızla tanıştık. Şimdilik hepsi hoş insanlar görünüyor. Bir tanesi Beyaz Rus... Epi , sohbet ettik. Buraya kadar olan kısım iyiydi ama gece yatınca, yok orası şöyle, burası böyle demeye başladım:( Önce biraz boya işimiz falan var,sanırım iki haftadan önce taşınma işini gerçekleştiremeyiz.


Dün bir Jane Austen filmi izledim. Kitap adı ''İkna'' filmin orjinal adı da ikna ama nedense bizde İkinci Şans adı altında gösterilmiş. Zaten bu isim uydurmalarına uyuz olurum oldu olası.Film oldukça iyi zaten tüm Jane Austen uyarlamaları güzel oluyor. Favorim EMMA'dır.Jane Austen severseniz, geniş İngiliz çayırları, şatolar, balolar, kostümler, atlı arabalar ilginizi çekerse mutlaka seveceğiniz bir film.Yalnız dikaktimi çeker neden tüm Jane Austen filmlerindeki esas kızlar hep çirkindir. Emma hariç.Emma'yı Gwneth Paltrow oynamıştı.


Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur bizim evden Naziş'i vurdu...Ama ne vurma, kirpiklerinden su damlıyordu ve çok sinirliydi. Kızım gezmeye gittin, keyif yaptın dönüşde ıslandın, bizim suçumuz ne, gir banyoya açılırsın dedim. Ama sabah bile o yağmuru unutamam diyordu.
Cancan babası ile maç izleyecekmiş, onu da başka yerden vurmuş yağmur.Bizim evin burada hava çok kötü oldu, yağmur yağdı, maç iptal oldu diye dedesine haber verdi.Dede kişisi benim kocam olur:)Sonra da -Gamse, beni sinemaya Şimşek Mc Quin'e götürürmüsün dedi:))Gamse ,O'nun en yakın arkadaşı...

Aşağıda ki çiçekler, Gamse'nin öğrencilerinden... Okula çiçek standı açılmış.Koşa koşa gelmişler, annenizin adı Lale diye, bu çiçeği size aldık demişler. Öğretmenleri gibi duygulular bu çocuklarda:)) Nasıl güzeller değil mi?İlk lalelerim Zuz'dan gelirdi. Çocukluğumuzdan beri böyleydi. İş yerime gönderdiği sepet sepet laleler efsane olmuştu...




Dün akşam ailece Survivor izledik. Favorimiz Nihat...

Kitap; Elma Çekirdeği'ne devam.. İki gündür bu ev meselesi yüzünden konsantre olamadım.

Keyiflidir pazarınız umarım...