Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Biz bugün

Dünkü fırtınaya yakalanınca , mazallah bugün de aynısı olur diye evden çıkmamaya karar vermiştik. Hatta Kızlar,sabah 19 Mayıs törenlerine katılmak için evden çıkarlarken; Gamse , bugün birlikte birşeyler yapalım mı? deyince Naziş-yok yok, meteoroloji bugün için de uyarı yaptı, film seyredelim evde dedi. Ha iyi dedim, madem onlar gelene kadar ben de temizlik işini bitireyim dedim. Yarın ve hafta içi için programım yoğun çünkü. Tam temizlik yaparken Gamse aradı- Anne, ablam programını yaptı da gitti bile dedi:))...
E biz geri kalırmıyız, Babamı da ayaklandırdık, soluğu Beylerbeyinde aldık.Herzaman ki balıkçımızda herzaman ki yerimize oturup herzaman ki mönümüzü siperiş ettik. Ay hepimize iyi geldi. Babamın da hoşuna gitti.



Yemekten sonra biraz da deniz kıyısında oturduk, çayımızı içtik baktık hava serinledi koşa koşa evimize geldik. Az önce de Naziş aradı, Neslihan bu gece bizde kalacak dedi. Kalktım biraz yemek takviyesi yaptım. Önce geç saate kadar otururlar acıkırlar diye, peynirli börek , un kurabiyesi ve çikolatalı elmalı kurabiye sonra da bezelye , pilav pişirdim. Zeytinyağlı taze fasulyemiz de var. Daha ne olsun abi ya... Yazılarımın altında ki bu çizgiler de neyin nesi. Bir türlü kaldıramadım. Neyse eğri yazmam bu sayede:)


Bahri Gördebak'ın Olmayan adlı kitabını bitirdim. Bunu ayrı bir post olarak yazmak istiyorum.Benim için çok özel bir kitap oldu, çünkü taşındığımız gün eşyalarla birlikte girdi içeri. Postacı ile nakliye kamyonu aynı anda geldiler , çok ama çok hoş, unutulmaz bir hatıra oldu.

Yarın 1Q84 ile nihayet buluşuyoruz. Hemen akşamına da başlarım. Bu kitabı çok ama çok bekledim. Hatta yayınlayacağını duyuran ve geciktiren Doğan Kitap'ı taciz bile ettim.

Şimdilik bu kadar... Umarım iyi bir hafta sonu geçiriyorsunuzdur.