Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

30 Haziran 2012 Cumartesi

Jane Austen Hayatımı Mahvetti


Haziran ayı kitaplarımın sonuncusunu biraz önce bitirdim. Bu ay içinde toplamda beş kitap okumuşum. Bunlar içinde Murakami'nin 1250 sayfalık 1Q84'ü de var:)
Son okuduğum yani az önce biten kitap; ''Jane Austen Hayatımı Mahvetti''-Beth Pattilo...

Tam bir Jane Austen turizm rehberi diyebiliriz kitap için. Londra ve çevresinde, Jane Austen'in yaşadığı, alışveriş ettiği, gezdiği dolaştığı tüm mekanlarda geçiyor konu... Eğer hayatınızda bir Jane Austen kitabı okumayan, Jane Austen hakkında biraz bir şeyler bilmeyen, birinin kitabı okumasına gerek yok...Kitabı okurken, tüm Jane Austen kitaplarını, kitaplarda ki kahramanları tek tek hatırlama fırsatım oldu.Kitapları filme de alındığı için sözü geçen yerler, katedraller tek tek gözümde canlandı. O yüzden bu kitabı önerdiğim kitle belli... Jane'cilere yani...Çok fazla edebi kaygıya düşmeden ama...

arka kapaktan
"Jane Austen Hayatımı Mahvetti, Jane Austen'ın hayatı ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler ile çağdaş bir romantik maceranın büyüleyici bir karışımı."
-Austenprose



Bu gece son deree ilginç olduğunu düşündüğüm bir kitaba başlıyorum. Adı; Kelebeği Kurtarmak-G.Willow Wilson.Bu çicekler Annem için... Latince adını bilmiyorum ama Türkiye de arslan ağzı olarak bilinir. Annem bize çiçeklerle oyun oynamayı öğretirdi. Bu çiçeğe iki yanından bastırdınız mı; tıpkı bir arsalan gibi ağzını açar kapar... Papatyalardan taç yapmak, çam iğnelerinden kolye, horoz ibiği çiçeklerinin taç yapraklarını, dibinden hafif ikiye ayırarak yüzüne yapıştırıp kendine horoza benzetip üüürrrüüürrüü diye bağırmak...Gelinciklerden kına yapmak.Çocukların eline oyuncak olarak silah yerine çiçek vermek...Bu işte bu işin sırrı bu...