Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

13 Eylül 2012 Perşembe

bugüne dair

İstanbul, sonbaharın en güzel günlerini yaşıyor artık. Uzun sıcak yaz geride kaldı. Umarım bu sonbahar da uzun, kızıl ve çılgın olur.
İstanbul'da sonbahar festivaller mevsimidir. Sahaf festivali ve Filmekimi kapıda... Filekimi için filmlerimi seçtim bile...
Sokak keşifleri, yeni mekan keşifleri, uzun sahil yürüyüşleri, Kız Kulesi'ne karşı kitap okumalar, Kuzguncuk'da kahve fasılları, serin Kadıköy akşamları bekliyor bizi...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
Dün Cucum geldi Ordu'dan... Evlendirip balayına uğurlamıştık en son:) Kuzumu nasıl özlemişim... Hala, halaaa diye arkamda döndü evde , ben onlara yiyecek birşeyler hazırlarken. Okuma köşeme bayıldılar, orada oturdular hep. Yemeği kırmızı köşede yiyecem dedi:)) oraya hazırladım. O'na pratik yemek tüyoları verdim. Bir yemeği yaparken ikincisini yapamıyormuş, fırın yemeğ yap, o pişerken de yanına pilav, makarna ya da çorba yap mesela dedim.:))Akşam da kızlarla dışarı çıktılar. Biz de sezona başlayan Muhteşem Yüzyılı izledik.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::......

Bugünün filmi: Le Havre
Kitabı: Lizbon'a Gece Treni
Mekanı: Kuzguncuk kahveleri
Yemeği: Fırında palamut
Haydi gittim ben...