Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

9 Ekim 2012 Salı

Hayaller İçinde Bir Düş

Bugüne su kesintisi damgasını vurdu...Neyseki dün genel temizlik yapılmış, yemekler pişmişti...yoksa  çok fena giydirirdim, pis yapardım...tersim kötüdür, çirkindir, gıcıktır, çekilmezdir...Gördüğünüz gibi gülücük mülücük yok sonunda.

Neyseki postacı çaldı kapıyı...Yeni tanıyacağım bir yazarın, hem de yazarın kendisinden hem de  imzalı  bir kitabını getirdi...

Sensizlik

Sensizliği bilmezsin
kış iklimi hakimdir
geceleri uzun
gündüzleri kısa
ve bazı geceler
kimsenin bilmediği bir evin
kimsenin çalmayacağı bir kapısına yaslanıp
hayatın muhasebesini yaparsın
gece bitmez
hesap tutmaz
devamlı eksik çıkarsın


Bu şiir, Umut Can Çeppioğlu'nun Sensizlik adlı şiir kitabından...




Bana gelen kitap ise içinde beş öyküyü barındıran bir öykü kitabı... İlk öyküyü okumak bile , iyi bir yazarın  ayak seslerini duymama da yetti. Latife Tekin'in ilk kitabını okuduğumda da aynını söylemiştim. Burnum iyi koku alır benim...Kitaptaki diğer öykülere şöyle bir bakınca, Öykülerde ki kahramanın aynı kişi olduğunu gördüm. Bu da kitaba bir bütünlük verip, neredeyse küçük bir roman havasına büründürmüş...İlk öykü yani ''Saklambaç'' adlı öyküde çocukluktan , genç kızlığa geçiş için sanki bir tünel oluşturmuş yazar ve o tünelden sanki birlikte geçtik. Öykü kahramanı Derya'yı tanımaktan çok hoşnut oldum.Kitabın dili çok  akıcı ki, bir okuyucunun kitapta aradığı  en büyük özellik en azından benim için öyle.

Bir kitabı bitirdiğimde,  ağzımda kalan tada bakarım...  Hayaller İçinde Bir Düş; tadını hep hep hatırlayacağım bir iz bıraktı bende...