Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

2 Kasım 2012 Cuma

piyasadan haberler:)

Bugün dışarı çıkmakla çıkmamak arasında kaldım ve sonunda çıkmadım. Hanımcık  canımcık evimde oturdum. Kurufasulyemi, pilavımı pişirdim, çamaşır yıkadım astım... Bunlar bitince de  kendime  gül yapraklı, vanilyalı, tarçın kabuklu çayımdan demledim o turup kitabımı okudum ve bitirdim.


Necip Mahfuz'un 1988 yılında Nobel Edebiyat Ödülünü alan ''Aşk  Zamanı''... Leylak Bacı'nın armağanı olan bu kitabı çok kısa sürede okudum bitirdim ve çok beğendim. Uzun yıllara dayanan bir aşk hikayesini anlatırken, zaman içinde Mısır'ın ve karakterlerin değişimine de tanık ediyor bizi... Bir aşk romanı olarak görülse de hikaye, aşkı temel almadan işlenmiş. Bir ana oğul ilişkisi, Mısır örf adetleri ve siyasal yaşamı da anlatılmış.


Gün buydu kısaca, kızlar geç gelecekler toplantıları var, bu da demektir ki bir  de film izlemeye zamanım var.

Size vereceğim haberlere gelince:))

Özcan Deniz'in ''Evim Sensin'' bugün vizyona  girdi. Aslında cuma günüdür bizim sinema günümüz ama toplantı olunca yarına kaldı... Severim Özcan Deniz filmlerini... Favorim ''Neredesin Firuze'' dir hala... Bazen ara ara şarkılarını dinlerim... Mesela '' Ya evde yoksan''a bayılırım...

İkinci haber edebiyat dergisi ''Sözcükler''in yeni sayısı çıktı... İki ayda bir çıkıyor...

Üçüncü haberim Turkcel kullanıcılarına, ''SARIKUTU''  kampanyası ile   alcağınız puanlara hediyeler var... Uçak biletinden, Kahve Dünyasın'da kullanacağınız içeceklere, internet kullanımına kadar... Benim puanım  hayli fazla çıktı. Puanları dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz bir yıl içinde ve her ay 30 puan ekleniyor. Benim puanım 2600 küsur çıktı mesela. Kahve Dünyasında istediğim bir sıcak içecek 250 puan... Sanırım işleyişi anlatabildim.


Şimdi bu gördüğünüz büsküvi kutusu Migros'un doom günü için özel yapılmış. İçinde üç paket büsküvi ile birlikte  4 lira... Kutusu için aldım hemen...

E bu kadar  haber yeter...