Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

7 Ocak 2013 Pazartesi

Zuhalzede

Dışarıda lapa lapa kar,elimde karamelli kahve,karşımda kitap okuyan Zuz var daha ne olsun. Günlerdir yazamama nedenlerimden biri de Zuz:)) Gidiyoruz geliyoruz,gece yarılarına kadar romantik komediler izliyoruz. Dün gece mesela iki tane üst üste çaktık. Sabah geç kahvaltılar edip,arkasında saatler süren kahve keyifleri yapıyoruz. Kar yağarken perdeleri açıp ,kanepenin  üstüne tüneyip karı seyrederek konuşuyoruz.Üç gülüp iki didişiyoruz.Birazdan kar altında yürüyüp,pazarcılar gelmiş mi? diye bakacağız.Öle işte bizde durumlar.




Kızlar okuldalar ama tatil beklentisi içindeler.Durmadan arayıp orada kar nasıl diye soruyorlar.

Geçtiğimiz cumartesi Kadıköy'deydik. Kitapçı kitapçı,dükkan dükkan dolaştık.İki yeni kitap aldım ''YKY'nin Kadıköy şubesinde. Nazım Hikmet'in ''Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim'' adlı romanı ve Virgina Woolf'un ''Yaşlı Kadın ve Papağan''...Bu arada YKY  de ayın yazarı Nazım Hikmet....Kitapaları o neden %25 indiriml haberiniz ola...Yemeğimizi  de ''Bay Döner'' de yedik ve eve döndük.

Pazar günü kahvaltımızı neredeyse öğle saatlerinde yaptık.Akşama kadar evdeydik. Zuz bir ara arkadaşının mızıka kursunu izlemeye gitti...Sen geçen gelişimde bana daha çok özenmiştin dedi diye,akşam yemeğine fırında kuzu şiş yaptım.Patlıcanlar etten daha zor pişti...Onun için başka bir taktik geliştirmeliyim...Hafif pişirip öyle şişe dizmek gibi mesela...





Okuduğum kitap ;Leylak Dalıcımın hediyesi ''Kar İzleri Örttü''...20 yazarın yazdığı içinde kar ve yılbaşı olan cinayet öyküleri... Beğendim...Hele dışarda kar yağarken ve de yeni yılın  başlarındayken okumak tam zamanında ve çok keyifli oldu.



Bizde böyle böyle sizde nasıl...

Düzenleme ve duyuru...
Leylak Dalıcım ve Ataletim canım benim bloglara  taze bir nefes yeni bir heyecan getirdiler ve ''Kitaplık Kurdu''blogunu açtılar. İnteraktif bir blog olacak, bizlerin de katılımıyla...Okuduğunuz kitapları,kitaplıklarınızı paylaşabileceğiniz bir blog...
Leylak Dalıcım jest etmiş,benim hediyem kitapla başlamış hatta,yol gösterici olarak. Böylece format daha anlaşılır olmuş.
Şimdi buraya gidin hem blogu görün hem de başlayın paylaşımlara anacım:)