Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

7 Mart 2013 Perşembe

bir film bir kitap bir yemek

Avusturya sinemasında kendine yer edinmeye çalışan Umut Dağ' a ait bir film ''KUMA''..Berlin film festivalinin panorama bölümünde ön gösterimi yapılmış...''Kuma'' değişik bir kuma filmi...Avusturyalı gurbetçi bir ailenin annesi,ölümcül bir hastalığa yakalanınca kendi köyünden bir kızı kuma olarak,kendi alıyor...Köyde sözde oğluyla evlendirdiği kıza düğün yapıp Avusturya'ya götürüyor.İşte bundan sonrasında birden fazla ters köşe var...




Kitap...Sadakat/İnci Aral...Sadakat bir İnci Aral klasiği ama kadın erkek ilişkisini İnci Aral'dan daha iyi anlatan görmedim ben...Bu kez Özgürlük-Sadakat ilşkisini ele almış...,kadının tek teraflı anlatımıyla sürüp gidiyor.Bana  deseniz ki en sevdiğin İnci Aral kitabı hangisiydi...'MOR''  derim.







Bugünün yemeği etli kuru biber dolması...Bildik malzemelerle yapıyorum ama şöyle bir farkla, kıymayı ve soğanı birlikte hafif kavurur gibi yapıp,pirincini ekliyorum,pirinçle de biraz kavurmaya devam edip salçasını ekliyorum biraz da salçalı halde  devam ediyorum olaya ve baharatlarını ilave edip kapatıyorum...Sıcak suda yumşamalarını sağladığım kurutulmuş biberleri dolduruyorum...



Siz beni dinleyin bir kez de bu usulde deneyin...Dinleyin diyorum çünkü, mutfağın dikenli yollarında tek başına yürümüş biri olarak söylüyorum size, Annesinin,nişanlısına-bak oğlum, kitap okur,film izler,iyi tavla oynar bir de iyi yüzer dediği biri olarak,ıspanak diye roka almış biri olarak, evliliğinin ilk yıllarında yemeğe gelecek misafire ,yemek kitabından ,resimlerine bakarak yemek seçen biri olarak söylüyorum size,izimden gelin:)))))Ben boşa mı? diyorum,ıspanağı bir kilo yıkayacağınıza iki klo yıkayın,dondurucuya atın, mutlaka haşlanmış kuru fasulye,nohut ve yeşil mercimek bulundurun dondurucuda diye...Niye, benim  düşe kalka edindiğim tecrübeler size bedavaya gelsin diye:))))


Şimdilik de bu kada

  Not: Not: Beni dışardan yani blog dışı izleyen izleyiler için yaptığım 8-Mart-Kadınlar Günü  kitap hediyesi çekilşi için  aşağıdaki Bende mi? Brütüs  başlıklı yazıya 8-Mart akşamına kadar yorum bırakabilirsiniz..