Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

19 Nisan 2013 Cuma

Cuma yazısı

Bu haftayı evde geçirdim, ama inşallah ve de maşallah finali şahane yapıcam...Kah dizimi dinlendirdim özel yastığında:)) kah adaçayımı  içtim bugün de...

 bu da size kitabın her derde deva olduğunun ispatı, gevşeyen adaptöre destek atan bir kahraman kitap...

 Bu yastığı özellikle koydum, yorgun bacaklara,dizlere dinlenme desteği:)

Dün akşam misafir ağırladık,Ercügiller:)) geldiler... İş çıkışı gelecekleri için,eve uğramadan direk gelin bişeyler yeriz demiştim. Mantı partisi yaptık. Sanırım mantıyı kendi elcağızlarımla açtığımı düşünmediniz. Güzel mantı yapan bir yer bulduk 5dk da iki tencere mantımız oluverdi...Onların kızlar bizim kızlar  güle oynaya yedik içtik. Sonra ebeveynler:)) okeye oturdu. Ama okeyde istediği sonuca ulaşamayan Ercü,hızını alamayınca 51 oynayalım dedi ve biz de karı koca misafirlerimizi elimizden geldiğince ağırladık ve göz açtırmadık onlara:))Kızlar da kendi aralarında coştular ama çayımızı,kahvemizi ihmal etmediler.

 Bir kaç gündür,mutfakta yemek yaparken, sesli edebiyat sitesinden öyküler dinliyorum. 1OOkadar öyküyü 250 dublaj sanatçısı seslendirmiş, canlandırmış.  Dün üç öykü dinledim mesela mutfak da  sakızlı muhallebi pişirirken, lavabomu temizlerken...Buraya bi TIK...


Bu sabah; Jane Austen'in en sevdiğim kitabından sinemaya uyarlanmış  olan ''Mansfield Park/Umut Parkı''nı izledim. Şimdiye kadar tüm Jane Austen uyarlamalarını beğenmiştim bunu da çok beğendim. Eğer kitabı satır satır okuyormuş gibi hissedersem kendimi,bak işte bu başarılı olmuş diyorum. Mesela '' Sen Dünyaya Gelmeden''i o kadar çok beklemiştim ki ve daha okurken bu film olmalı demiştim. Ama izlerken kitabı okumayan hiç kimse bunu anlamaz dedim  keza Barış Bıçakçı'nın  '' Bizim Büyük Çaresizliğimiz'' de de sanki  sayfalar onar onar atlanarak filme alınmış duygusuna kapılmıştım.


(.Filmden  bir replik
.Çok mutluyum der kız..
Erkek de cevap olarak; ''Bizim işimiz bu olsun Bayan Berthrom,sonsuza kadar mutlu olmak.''..)

 Okuma durumlarına gelince, Safran Gökyüzü ile bu akşam vedalaşırım...D&R siparişlerim kargoya verildi görünüyor ama henüz gelmedi. Heyecanla bekliyorum.

Hayde gittim ben iyi haftasonları olsunnnn