Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

6 Eylül 2013 Cuma

Hafta sonuna ramak kala

Kızların biri Ada'da biri Moda'da...Kafiye olsun diye değil gerçekten de öyle...Bizim ev,alışık değildir bu tür sessizliklere  sanırım duvarlar bile kafa dinliyordur:)

Koca maç izliyor ,ben de kulaklarımı taktım film izledim. Oynadığı sıralarda izleme fırsatı bulamadığım ''Lal Gece'' yi izledim.  Küçük gelinlere dikkat çekmek için çekilmiş bir film ama yeterince vurucu değil....Mesela bir ''Berdel'' gibi acıtmıyor. Yönetmen sanırım, herkes  açısından bakmak istemiş...Kadının da  erkeğin de töre kurbanı olduğunu vurgulamak istemiş...Filmde yer,mekan,zaman yok...Yumşak dokunuşlarla,tek bir mekanda çekilen bu film belgesel tadında...İzlemediyseniz izlemenizi öneririm.


 Günün filmini açıklamışken günün kitabını da söyleyelim.Yeni kitabım; ''Keşke Gerçek Olsa''nın devamı niteliğindeki '' Sizi Yeniden Görmek/ Marc Levy''

 Marc Levy kitapları terapi gibi geliyor bana...

İki gündür, evdeyim benim aziz okuyucum,okuyosunuz di mi hala?)... Temizlik yaptım,dünkü kuru fasulyenin yanına taze pilav pişirdim.Dün pişirdiğim bitmişti...Üç tane Girit kabağı dolması kalmıştı,onları ortadan ikiye bölüm teflon tavada kızarttım. Lorlar kızarınca daha da lezzetlendirdiler kabağı...Çok yaratıcıyımdır,bir yemeği üç gün farklı sunumlarla ortaya getirip ,aynı yemeği yediklerini hayatta çaktırmam))). Bazen Gamze- tilkiiiii der sadece:))))Bu hafta da eğer pazarda Karadenize özgü kara kabak denilen kabaktan bulursam kaygana yapacağım.Bulursam ve de yaparsam resimli bir tarif yayınlarım.

..

Ah okuyucu, yine dengesiz bir yazı oldu farkındayım ama bu blogun ana teması bu malesef... Nobel ödüllü bir yazar bile olsa kitabını bir tabak bamyanın yanında, festivallerde  düzinelerce ödül almış bir film olsa da kendini  bir koca kabak resmiyle aynı sayfada bulabilir. Yapcak bişi yok,kader deyip geçsinler:)