Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

26 Ekim 2013 Cumartesi

Hafta Sonu Önerileri

İlk öneri kahvaltı için,yumurtalı ekmek kızartması... Valla biraz önce yaptım,hala da bir taraftan yiyip bir taraftan  yazıyorum. Özellikle kuşburnu marmelatına bandıra bandıra yemek süper oldu.

 .


Eğer hafta sonunu evde geçirecekseniz önereceğim film;.The Art Of Getting By/Aşk Ödevi Filmin en sevdiğim sahnesinin afişini seçtim sizin için...






''insanların yalnız doğduklarına ve yalnız öldüklerine, arada yaşanan herşeyin de bir yanılsamadan ibaret olduğunu'' kafasına takan ve her şeyi kadere bırakan George...

Filmin sözü: Her şey mümkün George... Bence tabiki.



Ama sinemaya gidecekseniz, Uğur Yücel ve Beren Saat'in oynadığı dün vizyona giren ''Benim Dünyam''ı önerebilirim. ''Black '' filminden uyarlama olduğunu sağır sultan bile duydu... Telifi melifi ödenmiş merak etmeyin. Bu konuda çok yaygara kopunca Black filminin yapımcısı ben paramı aldım siz işinize bakın dedi:)...Atilla Dorsay bile beğendiğine göre ben  bu filme giderim:))

Gelelim yemek önerisine...Artık balık bollaştı,o yüzden önerim hamsi tava ya da hamsili pilav(işli tava)...




Öeneriler bu kadar.Şimdi dün akşam izlediğim bir belgeseli kendim için kayıt düşmek istiyorum.







İran'lı kadın şair Füruğ Ferruhzad'ın 1962 yılında çektiği ilk ve tek film. 20 yüzyıl İran Şiiri'nin en büyük isimlerinden olan ve 1967 yılında henüz 32 yaşındayken bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ferruhzad ile birlikte, o dönemde toplumdan tecrit bir bölgede yaşayan cüzzam hastalarının arasında insana dair, dünyaya dair şiirsel, ruhani ve aynı zamanda sarsıcı bir yolculuk.
İzlemek ister misiniz ,izleyebilir misiniz bilemiyorum? Ama izlemek isteyenler bana mail atsın,onların izlemesini sağlayabilirim.

Haydi gittim ben,iyi olsun haftasonunuz...