Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

2 Kasım 2013 Cumartesi

Hafta Sonu Önerileri

Yaşlılığı, yaşlılıkla birlikte gelen problemleri, yer yer hüzünlü yer yer dramatik bir dille ele alan bir yetişkin animesi...31. İstanbul Film festivalinde gösterilmiş.2012 Yılı Goya Ödülleri’nde En İyi Animasyon ve En İyi Uyarlama Senaristi seçilmiş.
Kitap, şu anda henüz 82. sayfasında olduğum Daha/ Hakan Günday... Hakan Günday, kendi okuyucu kitlesine sahip yazarlardan... Geçen yıl yazdığı ''AZ'' yılın romanı seçilmişti...İnsan kaçakçılığına  9 yaşında başlayan 'Gaza''nın romanı...Kaçakların bildiği tek Türkçe kelime olan ''daha'' dan alıyor,roman adını... Ve ilk sayfadan başlayan, olmaz ,olamazlara başlıyorsunuz. Hakan Günday'ın yazdıklarını okurken  böyle birinin gerçekte var olduğuna inanasım gelir. O kadar gerçekçi bir yazım dili var ki...Gaza'ya yani roman kahramanımızın 13 yaşında öğrendiği yaşam teorisi önderlik eder hep...''Bir umut ya da amaca gerek yok, hayatta kalmak için. Öleceğini bilmek yeter. Hayatın anlamı işte bu: Ölüm korkusu...
Yemek ise ben kurufasulye pilav pişirdim... Üstüne de taze nane koydum yerken... Nane, mideyi de rahatlatıyor bir taraftan...hem de tahmin edemeyeceğiniz kadar çok yakışıyor.



Yemek demişken,bizim bu sabah kahvaltımızda Çengelköy böreği vardı... Çengelköy'e gitmeye gerek yok ille de yemek için. Çünkü her tarafa motorlu kuryeleri var... Sanırım kalkıp Kütahya'dan falan sipariş vermezssiniz:))Bir merkez şubeleri var, oradan İstanbul'un her yerine servis yapıyorlar.
Valla biz hapırhupur dalmışız,resim  çekmeye kim sabreder ama  almışız böreklerimizi bir gün gitmişiz Kuzguncuk'a ... Siz de yapabilirsiniz. Hemen  Kuzguncuk'da cadde üstünde Çengelköy börekçisi var...Alın börekleri doğru deniz kıyısına,söyleyin çayınızı...oooh misss...O zaman öneriyi değiştirdim. Doğru Kuzguncuk'a gidilecek,börekler orada yenecek.Böreğin kutusunun kapağında görünen de Benim:))

Şimdi gideyim ben, ha bu arada önerilerimden hangilerini  uyguladığınızı bana da yazmaya devam lütfen... Çok hoşuma gidiyor bu geri dönüşler. E2 sonuçda biz de insan evladıyız değil mi?))