Şimdi 1kg buğdaya göre vereceğim tarife gelelim....
1kg
buğdayı yıkayıp, pişireceğim tencereye koydum ,üstünü suyla doldurup
bir iki tık kaynattım ve altını kapatıp yattım. Sabah kalktığımda
iyice yumşamış ve şişmişti ve hiç su kalmamıştı. Üstünü tekrar su ile
doldurdum ve pişirme işine başladım. Bugday iyice pişince içinden beş
altı kepçe kadarını başka bir tencereye alıp el blendırı ile bzzttt
bztttt yaptım, macun gibi oldu. Onu
tekrar tencereye geri koydum. İçine koyacağım üzümünü, kayısısını,
fasulye, nohut(önceden haşlanmış) ve incirini ilave ettim.Bu kuru
meyvaları küçük küçük doğruyorum. Meyvalar da iyice yumşayınca bu kez
1kg kadar şeker koyup biraz daha pişirdim. Kıvamı muhallebi kıvamı
hatta biraz daha suluca kalsın. Çünkü koyulaşıyor sonra. Kaselere
böldükten sonra üstünü süsleyin istediğiniz gibi...
Yukarıdaki resimde buzdağının görünen yüzünü görmektesiniz:))
Pişen aşureler böyle en yeni esbaplarını giydiler, aşure servisine uygun olarak dizayn edilmiş, anne elinden çıkma örtü üzerinde servise çıktılar...
Önce apartmana dağıttım, ondan sonra da görümcelerimin paylarını aldım,onlara gittim. Ohhh misss gibi çaylarımızı içtik, ben Van'da ki bebelere ördüğüm örgümü örmeye devam ettim, görümcelerimle sohbet sohbet oturdum akşam olunca da hadi bana müsade deyip evime geldim.
Bu akşam yeni bir kitaba başlıyorum biline:) Anne Tut Elimi/ Uygar Şirin... Bi okuyalım konuşuruz nasılsa hakkında...
Hadi ben gideyim, kendinize iyi bakıyosunuz ve öpüyosunuz...Güzel olsun akşamınız...