Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

26 Kasım 2013 Salı

Naber

Sanırım yazmakla ilgili bir tutulma geldi bana...Kelimeler birbirine bağlanamıyor sanki.

Hafta sonu  şöyle  geçti diye başlayayım:))
 Cumartesi günü gecesi  Kuzenimin oğlunun düğününe katıldık. Tabi düğün kuzenin oğluna ait olunca, biz yine tüm akraba-yı  talukat bir araya geldik ve kendi aramızda eğlendik. Gelin çok güzeldi bizim oğlan çok yakışıklıydı daha noolsun.... Damat televizyoncu olunca televizyon camiası oradaydı...Karadayı ekibi tam kadro mesela:) ve kuduralım anasını satayım diye diye şarkı söyleyen bir solistimiz vardı:)

Biz pazar günü, sinemaya gittik ama filme giremedik... Çünkü Capitol öğretmenler günü nedeniyle biletleri ücretsiz veriyordu öğretmenlere ama hafta içi kullanın diyordu:)  Bizim de işimize geldi, girmek istediğimiz seans saatini kaçırmış, diğer seans için de geç olur mu diye düşünüyorduk. Bedava sirke baldan tatlıdır misali biletlerimizi aldık.Meral'de bizimleydi...Hep birlikte önce yemek yedik sonra alış veriş yaptık. Beta her yıl öğretmenler gününde %50 indirim yapar.Ben de ayakkabı konusunda mızmız olduğumdan başka yerden ayakkabı neyin almam ''Beta'  öğretmenler gününü beklerim. Ayol niye beklemeyeyim, bir hafta önce 340 liraya alacağım botu yarı fiyatına hemen indira gandi yaptım.Kendim öğretmen olmayabilirim ama o iki örtmen kimin eseri:)) Hatta D&;R dan kendime bir de öğretmen anası olma  hediyesi kitap bile aldım...Dün gece de başladım ama  daha ilk sayfalardan ağlattı beni hayırlara vesile olsun inşallah....Kitap aşağıda kolajda minnacık görünüyor, o yüzden adını yazayım. Güneş Çavması/ Dünya Varmış... Güneş çarpması değil ha Güneş Çavması...
Kitapta adı geçen şarkıları da dinleye dinleye okuyorum...




İstanbul ışıl ışıl olmaya başladı, yeni yıl hazırlıkları başladı.Ben de kendime yeni yıl hediyesi bir atkı başladım:)) gerekli uzunluğa gelince iki ucu birleştirip dikeceğim, hem atkı olacak, soğuk havalarda da kafama çekicem  başımı ve kulaklarımı koruyacak. Valla bi yerde gördüm 40 liraydı... Bir çile yünden çıkacak bişi... Pirinç örgü ile örüyorum. Dün hazır evde temizlik varken ,ağacımızı  çıkarttım. Henüz süslemedik. Aralık ayı da bi girsin ,süslemeye başlarız.


Dün genel temizlik günümüzdü. Ev  gıcır gıcır misler gibi oldu. O yüzden bugün tembelliğin dibine vurdum. Akşam da bir yemek programım var dışarda.

Haayd, gittim ben...