Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

22 Ocak 2014 Çarşamba

Hasta çorbası tasta

Öncelikle blogdaki sekizinci yıldönümü  yazım için yaptığınız yorumlara çok ama çok teşekkür ediyorum. Demekki bu 8 yıl boşuna geçmemiş. Ben burada havanda su dövmemişim:)) Hayatıma bir şekilde değdiğiniz için bin teşlekkür yeniden...

Bize  dönersek malesef biz de yine hastalık var. Babamı pazar akşamı yüksek ateş nedeniyle hastaneye götürdük.Bilirsiniz bir kez bulaşmaya görün, arkasından bir dizi konroller,tahliller devam etti.  Evde otururken hasta oldu adam ya ve o kadar maske ile yanaşmama rağmen bana da bulaştı ve dün gece bende de öksürük ve ateş başladı.Bu arada da Gamsegamse'nin  en ufak bir virüs almaması gerekiyor. Çünkü bir süre ilaç kullanmaması gerek. Daha önceki yazılarımdan O'nun hikayesini biliyorsunuz zaten.

Bunun dışında Oscar adayı filmleri izlemeye çalışıyorum. Bu  sıralarda yaşadığımız sağlık sıkıntıları yüzünden eğlenceli kitaplar okuyorum. Pratik yemekler yapıyorum. Fırsat buldukça deniz kıyılarına kaçıyorum ama yarından itibaren sanırım yağışlı hava geliyor.

 ( hepimizin başına gelebilecek şeyleri,çok eğlenceli bir dille yazmış Mine Sota)

''Bibliyomanyaklar'' da bu ayın kitabı; yeni bir kitabını dört gözle beklediğim Ayfer Tunç'a ait-Dünya Ağrısı- Adına da kapağına da bayıldım. İsterseniz eş zamanlı okuyalım.



Yine ''Bibliyomanyaklar''dan bir haber var. Ocak ayının okuması olan ; ''Kapalı Çarşı Cinayeti'' nin yazarı Esra Türkekul ile yapacağımız  bir röportajın hazırlıkları içindeyiz. Ve de yine ''Bibliyomanyaklar'' yazarı Selgin GB'nin yazarı olduğu ''İĞNELER'' adlı öykü kitabı da 24 Ocak Cuma günü raflarda yerini alacak. Bu kitapla ilgili sürprizlerimizi ve haberlerimizi bekleyin anacımm...




“İğne” deyip geçtiğimiz basit nesne bazen hayatımızı kurtarır, bazen kumaş parçalarını üstümüzde elbise olarak taşıyalım diye birleştirir, bazen yönümüzü gösterir, bazense bir pikabın üstünde sonsuzca dönerek etrafa yayılan nağmelerle kulağımızın pasını siler. Bir arının elimize batırdığı iğnesi çocukluğun uzak anılarından biri olarak kalırken iğneli bir sözün bıraktığı yara uzun yıllar sonra bile acıtmaya devam eder.
Selgin GB, “İğneler” adlı bu yeni kitabında öykü okurunu çetin bir yolculuğa davet ediyor. Bu öyküler içinizden çıkmayabilir.




Oscar adayı olan filmlerden şimdilik sadece iki tane izleyebildim. Şu eski formuma bir kavuşabilsem Oscar törenine kadar  hepsini izlemek istiyorum.İlk filmde baş rollerde Merly Streep ve Julia Roberts var. Julia Roberts bu filmdeki rolüyle yardımcı kadın ödülüne aday...Film bana yıllar önce izlediği Sadri Alışık'ın da son filmi olan ''Yengeç Sepeti'' ni çok ama çok hatırlattı... Merly Streep'in anne rolünü oynadığı filmde kızlarıyla bir kavga sahnesi var ki ,izlemenizi isterim.İkinci film ''Mavi Yasemin'' bir Woody Allen filmi ve çok beğendim.





Size geceleri radyo tiyatrosu  dinlediğimden söz etmişmiydim. Naziş bana bir sürü oyun indirmişti ama youtube  veya TRT 1 in çok güzel arşivleri var. Geçen gece  dinlediğim '' Gece Treni' adlı oyunu seslendirenlerden biri de Şener Şen'di. Yatağa giderken takıyorum kulaklığımı oyunumu da seçiyorum oh miss...Oyun seçmesi bile çok eğlenceli. Agatha Christine sevenler için  hemen hemen bütün kitapları oyunlaştırılmış...

Şimdilik bu ka...